PAS: Majoritatea deputaţilor nu doresc alegeri anticipate, unii riscă să ajungă la puşcărie, alţii la cimitirul politic

PAS este unicul partid care cu adevărat caută soluţii pentru declanşarea alegerilor anticipate, iar restul partidelor doresc să amâne la nesfârşit acest proces sau chiar să îl anuleze, afirmă Doina Gherman.
Partidul Acţiune şi Solidaritate din R. Moldova
Partidul Acţiune şi Solidaritate din R. Moldova (facebook.com/PAS)

Coaliţia împotriva alegerilor anticipate prinde deja contur public prin platourile de televiziune de la Chişinău, constată deputatul PAS Dan Perciun, menţionând că alinierea intereselor există încă dinaintea alegerilor prezidenţiale, dar acum se asistă la un proces de detenebrizare.

În opinia acestuia, unii deputaţi se tem de alegeri pentru că odată cu plecarea din Parlament riscă să ajungă la puşcărie, alţii la cimitirul politic. Dar bineînţeles că banala dorinţa de a nu pierde puterea este îmbrăcată frumos în preocuparea pentru interesul naţional şi bugetul de stat.

„Ţara are nevoie de un Guvern, spun ei acum, alegerile costă, vor spune ei în curând - dar de fapt, ştiu că riscă să nu treacă în Parlament. Sau să ia mult mai puţine mandate, pierzând investiţia făcută în cumpărarea deputaţilor. Restul e praf în ochi şi demagogie”, a adăugat Dan Perciun.

În context, Doina Gherman a declarat că PAS este unicul partid care cu adevărat caută soluţii pentru declanşarea alegerilor anticipate, iar restul partidelor doresc să amâne la nesfârşit acest proces sau chiar să îl anuleze şi caută tot felul de scuze constituţionale, crize guvernamentale sau legislative pentru a prelungi viaţa acestui Parlament ruşinos.

„Anume astfel se manifestă ipocrizia lui Dodon şi a socialiştilor. Pe de o parte ei spun că Parlamentul trebuie dizolvat şi organizate alegeri anticipate, iar pe de altă parte spun că preşedintele este obligat de Constituţie să înainteze de două ori un Prim-ministru astfel ca ei eventual să îl voteze”, a notat parlamentara în cadrul unei dezbateri organizate de IPN, concluzionând că investirea unui Guvern înseamnă în cel mai bun caz o amânare a alegerilor anticipate, dar în cel mai rău caz acest Parlament va activa până în 2023, ceea ce este inadmisibil.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe