Partidul AUR s-a lansat la Chişinău

Vlad Bileţchi anunţă lansarea AUR la Chişinău
Vlad Bileţchi anunţă lansarea AUR la Chişinău (infoprut.ro)

La 27 martie 2021, când se împlinesc 103 ani de la unirea Basarabiei cu România, peste 40 de deputaţi şi senatori AUR din România au trecut Prutul în R.Moldova pentru a marca lansarea Partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) în Republica Moldova.

Menţionăm că preşedintele noii formaţiuni politice urmează a fi activistul civic şi liderul Asociaţiei „UNIREA-ODIP”, Vlad Bileţchi. George Simion, liderul AUR în România, şi Boris Volosatîi, se află în sediul Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova.

Potrivit preşedintelui AUR din Republica Moldova, Vlad Bileţchi noua formaţiune politică şi-ar propune să fie vocea tuturor celor care simt româneşte şi îşi doresc resetarea clasei politice printr-o forţă tânără, nouă, care să promoveze cele mai frumoase valori, precum familia, credinţa, naţiunea şi libertatea.

„Alianţa pentru Unirea Românilor din România, din această clipă, are entitate, are fiinţă politică, nu sub formă de filială, ci sub forma unui partid independent, autentic de alternativă pentru ceea ce se întâmplă astăzi în R. Moldova şi pentru a putea apropia şi înfăptui în cele din urmă reunirea celor două state româneşti.

Alianţa pentru Unirea Românilor, acest partid nou din Republica Moldova, frate cu cel din România, nu vine să dezbine forţele unioniste din RM. (...) Românii trebuie să fie reprezentaţi, protejaţi şi pentru ei să se lupte în Parlamentul de la Chişinău”, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă, liderul AUR în R. Moldova.

La eveniment a participat şi copreşedintele AUR din România, senatorul Claudiu Târziu.

Menţionăm că în calitate de prim-vicepreşedinţi ai Partidului AUR în R.Moldova au fost aleşi deputatul din Parlamentul României, Boris Volosatîi, fost director al Liceului „Gheorghe Asachi” din Chişinău şi fostul deputat român Constantin Codreanu.

Amintim că liderul AUR, George Simion, care are interdicţie de a intra pe teritoriul Republicii Moldova până în anul 2023, lucru despre care cunoaşte, a încercat recent sa treacă vama Albiţa pentru a ajunge la funeraliile scriitorului Nicolae Dabija care a decedat în urma infectării cu virusul Wuhan.

Anume atunci, din vamă, Simion a anunţat că la 27 martie, la Chişinău va fi lansat Partidul AUR, dar asta după ce a învinuit autorităţile de la Chişinău, îndeosebi pe preşedinta Maia Sandu, că nu fac nimic pentru a-i scoate acea interdicţie.

Precizăm că George Simion a mai încercat să între şi anterior, în 2017 în Republica Moldova, şi atunci a mers chiar şi în instanţa de judecată, unde i s-a comunicat că lucrurile depind de Biroul migraţie şi Azil de la Chişinău, şi nu de alte instituţii ale statului.

Despre asta a menţionat şi Maia Sandu într-un comunicat de presă al Preşedinţiei adresat lui George Simion, potrivit căruia instituţia pe care o conduce nu are atribuţii în soluţionarea dosarului Simion, însă, a adăugat Sandu, a contactat Biroul Migraţie şi Azil (BMA) pentru a clarifica situaţia, iar din informaţiile prezentate, singura soluţie legală de anulare a deciziei BMA este procedura de judecată.

Ulterior, consultantul politic Cristian Hriţuc a afirmat, într-un interviu acordat RFI, că singurul beneficiar al deplasării lui George Simion în Republica Moldova ar fi Rusia, întrucât abordarea pe care a avut-o liderul AUR nu aduce niciun beneficiu cauzei unioniste.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe