Parlamentul de la Chişinău va vota vineri Guvernul Gavriliţa în cadrul unei sesiuni extraordinare

Guvernul Republicii Moldova
Guvernul Republicii Moldova (facebook.com/guvernul rm)

Deputaţii biroului permanent au decis, miercuri, convocarea sesiunii extraordinare a Parlamentului Republicii Moldova pentru 6 august, cu începere de la ora 10:00 pentru acordarea votului de încredere a Programului de activitate şi a întregii liste a Guvernului prezentată de premierul desemnat Natalia Gavriliţa.

„Astăzi am depus la secretariatul Parlamentului programul de guvernare şi lista propusă de miniştri în viitorul cabinet. Programul stabileşte un şir de obiective de dezvoltare, structurate pe mai multe domenii strategice, inclusiv economie, protecţie socială, educaţie, infrastructură, anticorupţie, justiţie, cultură”, a scris Gavriliţa pe pagina sa de Facebook.

Printre priorităţile imediate anunţate de noul Guvern se numără gestionarea eficientă a crizei sanitare cauzate de pandemia de COVID-19, demararea reformei justiţiei şi pachetului anti-corupţie, creşterea veniturilor populaţiei şi protecţia socială a grupurilor vulnerabile şi restabilirea finanţării externe.

În sesiunea extraordinară va fi dezbătut şi proiectul de hotărâre pentru modificarea Hotărârii Parlamentului privind componenţa numerică şi nominală a Biroului Permanent al Legislativului moldovean, potrivit unui comunicat.

Urmează a fi aprobată şi componenţa nominală a delegaţiilor Parlamentului R.Moldova la organizaţiile parlamentare internaţionale şi la cele parlamentare bilaterale.

Lista membrilor noului cabinet de miniştri poate fi accesată aici.