Parlamentarii USL Cluj îi cer lui Emil Boc să intervină în problema UMF Târgu Mureş

Preşedintele PDL, Emil Boc. (gov.ro)
Epoch Times România
15.03.2012

Parlamentarii clujeni ai PSD şi PNL au formulat, joi, o declaraţie politică prin care îi cer preşedintelui PDL, Emil Boc, şi parlamentarilor democrat-liberali ardeleni să se opună înfiinţării unei facultăţi în limba maghiară la UMF Târgu Mureş.

"Considerăm că înfiinţarea unei facultăţi cu predare în limba maghiară la UMF Târgu Mureş este ilegală. Solicităm preşedintelui PD Emil Boc să ceară miniştrilor acestei formaţiuni politice, în special domnului Cătălin Baba, deţinătorul portofoliului educaţiei, să nu aprobe acest proiect de hotărâre şi să nu distrugă şi ceea ce a mai rămas bun în România, şi anume universităţile! Cerem parlamentarilor ardeleni ai PD să le reamintească tuturor colegilor lor aflaţi în funcţii de demnitate publică faptul că maghiarii din Transilvania au toate drepturile impuse de legislaţia internaţională şi că nu este nevoie să mai stea în genunchi în faţa miniştrilor UDMR, nu trebuie să facă exces de zel în îndeplinirea doleanţelor acestora numai pentru a rămâne cocoţaţi în fotoliile din Palatul Victoria", se menţionează în declaraţia politică a parlamentarilor USL Cluj.

Totodată, parlamentarii USL Cluj cer şi o poziţie oficială din partea Parlamentului României.

"Parlamentarii clujeni ai PNL şi PSD solicită Parlamentului României să adopte un punct de vedere oficial cu privire la acest proiect de Hotărâre de Guvern. Din noua facultate nu vor ieşi medici mai buni decât din cele existente, dar vor ieşi, în mod cert, oameni încrâncenaţi, despărţiţi de guvernanţi pentru care legea nu mai înseamnă nimic, demnitatea este vorbă în vânt, pentru care contează doar puterea şi privilegiile oferite de aceasta!", se mai arată în document.

În context, parlamantarii USL Cluj amintesc şi de evenimentele din martie 1990 de la Târgu Mureş.

"Nimeni nu îşi doreşte să avem parte de evenimente comparabile cu cele din martie 1990 şi nu considerăm că mai este posibil, dar când obrăzniciei şi şantajului i se răspunde plecând capul, orice este posibil, inclusiv ca cetăţenii să încerce să îşi rezolve de unii singuri problemele. De la acele nefericite evenimente şi până azi UDMR a aplicat politica "paşilor mărunţi", obţinând aproape tot ce şi-a dorit. PD practică acum acelaşi gen de politică, cu diferenţa că e vorba de paşi înapoi! Suntem convinşi că după ce vor constata că au mai făcut un pas, cam mare de data asta, prin şantaj, liderii UDMR vor proceda la fel, înainte de finalul acestei sesiuni, şi în cazul Statului minorităţilor. Ne putem aştepta chiar şi ca mult dorita autonomie teritorială să fie acceptată de PD, doar pentru a rămâne la putere. Oricum, USL va ataca în contencios administrativ această hotărâre de guvern care permite scindarea UMF Târgu Mureş pe criterii etnice", mai spun parlamentarii USL.

Tot joi, PSD Cluj a anunţat că în cursul zilei de vineri va picheta Prefectura Cluj, în semn de protest faţă de scindarea UMF Târgu Mureş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor