Pare de necrezut ca PPE să critice România, după ce i-au susţinut pe Berlusconi, Borissov

(The Epoch Times)
Epoch Times România
10.07.2012

Preşedintele Partidului European Liberal Democrat, Graham Watson transmite într-un comunicat trimis că este de ,,necrezut” ca liderii PPE să critice evoluţiile politice din România, el cerându-i Guvernului Ponta să acţioneze ,,cu responsabilitate” pentru a restabili respectul pentru Constituţie.

,,Pare de necrezut ca liderii Partidului Popular European să critice evoluţiile scenei politice din România”, spune Watson.

,,Nu era acelaşi PPE care l-a susţinut pe Berlusconi când acesta a trecut cu crampoanele peste regulile politicii Italiei? Nu este acelaşi PPE care acum îi susţine pe Borissov si Saakashvili, cei care ignoră regulile democraţiei în propriile ţări. Şi nu europarlamentarii PPE l-au ovaţionat cinci minute în şir pe Viktor Orban la Strasbourg, în ciuda precedentelor sale anticonstituţionale? ”, a adăugat preşedintele ELDR.

El a mai spus că ,,PPE a tăcut atunci când Băsescu a schimbat legea în România astfel încât să fie nevoie ca 50% din electoratul înscris pe liste să sprijine suspendarea, în loc de 50% din cei care votează efectiv”. ,,Pentru a restaura democraţia, a fost necesară revenirea la forma iniţială a legii”, a completat Graham Watson.

,,Constituţia României prevede că preşedintele ţării trebuie să fie deasupra partidelor politice. Trebuie doar să ne uităm la recentele numiri de la Curtea Constituţională şi la candidaţii asupra cărora Băsescu şi-a exercitat dreptul de veto, pentru a observa că acesta a politizat instituţia”, a susţinut el.

Watson a menţionat că liberal democraţii europeni nu sunt ,,surprinşi” de faptul că Băsescu a pierdut încrederea cetăţenilor, el cerându-i actualului guvern să acţioneze ,,cu responsabilitate” pentru a restabili respectul pentru Constituţie.

,,Liberal-democraţii europeni nu sunt surprinşi de faptul că preşedintele Băsescu a pierdut încrederea cetăţenilor. Îi cerem noului guvern să acţioneze cu responsabilitate în limitele sale constituţionale pentru a restabili respectul pentru Constituţie. Mai mult, noi propunem ca toate partidele să se reunească pentru a ajunge la o înţelegere cu privire la un cod de bună-conduită pentru guvernarea ţării”, a conchis Graham Watson.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor