Parada Adevar-Compasiune-Toleranta din Bucuresti impresioneaza

Parada Falun Dafa la Bucuresti, in drum spre Guvernul roman.
Parada Falun Dafa la Bucuresti, in drum spre Guvernul roman. (Nucu Luca (Fotograf independent)

In 24 septembrie Bucurestiul a fost gazda unui mars pasnic de protest si a unei parade care a avut in vedere incetarea persecutiei pe care guvernul chinez o desfasoara in mod abuziv si ilegal, de peste 12 ani, impotriva practicii spirituale Falun Gong (cunoscuta si sub numele de Falun Dafa).

Evenimentul, organizat de Asociatia Falun Dafa Romania si Asociatia Europeana a Falun Dafa, a adus impreuna practicanti Falun Gong din peste 10 tari europene, fiind astfel o voce a practicantilor chinezi intemnitati care nu pot vorbi despre torturile si nedreptatile pe care le indura in mainile temnicerilor chinezi.

Avand ca punct de plecare ambasada chineza din Bucuresti, unde au avut loc un protest impotriva persecutiei si un moment de reculegere in memoria practicantilor Dafa care si-au pierdut viata in lagarele si inchisorile din China, membrii paradei s-au indreptat spre sediul guvernului roman pentru a cere autoritatilor tarii sa sustina oprirea acestor atrocitati si sa nu inchida ochii in fata pierderilor de vieti umane in schimbul banilor.

Pe langa bannerele care expuneau crimele comise de regimul chinez si care cereau oprirea atrocitatilor impotriva Falun Gong, parada a inclus si unele dansuri si costume traditionale chinezesti care au pus in evidenta frumusetea si maretia unei culturi care a fost, din pacate, sistematic distrusa si pervertita sub cei 60 de ani de comunism.

De asemenea, parada Falun Gong a transmis mesajul ca Adevarul Compasiunea si Toleranta pot crea o lume mai buna pentru noi si pentru urmasii nostri.

Brutalitatea campaniei de eradicare - aflata in opozitie flagranta cu princiipiile de adevar, compasiune si toleranta ale scolii Falun Gong - a fost documentata de cunoscute organizatii de drepturile omului din intreaga lume - campanie care cuprinde detentii in lagare de munca, calomnii, batai, violuri, torturi si crime impotriva a zeci de mii de femei, barbati si copiii nevinovati, a caror credinta nu poate fi controlata de regimul comunist.

In ultimul sau raport anual din aprilie 2011, Amnesty International a aratat ca practicantii Falun Gong “care au refuzat sa semneze o declaratie (prin care renunta la credintele lor) sunt torturati pana cand coopereaza; multi mor in detentie sau la scurt timp dupa ce sunt eliberati”. Freedom House si-a exprimat ingrijorarea declarand ca “Astazi, adeptii Falun Gong sunt printre cei mai persecutati din China”.

Numarul cazurilor documentate de practicanti ucisi este estimat la aproximativ 4.000, dar el este cu mult mai mare. Cea mai sinistra practica a regimului chinez este recoltarea fortata de organe de la practicanti. Organele extrase cu forta sunt apoi vandute pe piata de organe pentru transplanturi iar ramasitele celor ucisi sunt incinerate.

Falun Dafa este o practica spirituala care isi are radacinile in cultura chineza straveche si avand la baza principiul universal al Adevarului, Compasiunii si Tolerantei. Consta in executarea unor exercitii specifice de qigong si in incercarea practicantilor de a aplica in viata lor principiul mai sus mentionat, ducand astfel la o imbunatatire a calitatilor fizice si mai ales morale ale persoanei.

Din anul 1992, cand a fost facuta cunoscuta publicului in China, Falun Dafa s-a raspandit in lume si este practicata in prezent de milioane de oameni din peste 110 tari. Fara a se percepe taxe, fara a exista liste de membri, si fiind deschisa oamenilor de toate varstele si din toate straturile sociale, Falun Dafa a ajutat la procesul de renastere a culturii traditionale chineze.

In 1999, dupa ce regimul comunist chinez a estimat ca existau aproximativ 100 de milioane de practicanti Falun Dafa in China si vazand ca aceasta practica ajuta la refacerea unei culturi si a unor valori morale pe care comunistii le doresc distruse pentru a-si mentine conducerea ilegala prin frica, minciuna si teroare, fostul lider chinez Jiang Zemin a lansat o persecutie ilegala impotriva Falun Gong in intreaga China, si nu numai.

Mii de oameni ucisi, milioane aruncati in inchisori si lagare de reeducare unde sunt torturati fizic si psihic, recoltare de organe pe viu, retele de spionaj in intreaga lume pentru a urmari practicanti si presarea guvernelor lumii pentru a nu da voie organizarii de evenimente care scot la iveala crimele comise de statul comunist chinez – sunt cateva dintre aspectele acestei persecutii la care sunt supusi practicantii Falun Dafa.

Marsul si parada nu au ramas fara ecou in randul romanilor.

“Acest gen de evenimente au impact pozitiv pentru ca sunt o modalitate de a cunoaste realitatea la care nu ai acces. In mass media nu am auzit despre persecutia din China si imi imaginez ca toate miscarile de acest gen sunt interzise [acolo]”, a declarat pentru Epoch Times Romania Daniela Voinea, medic.

“Este o modalitate de a aduce la cunostinta opiniei publice ce se intampla in China”, a completat Letea Iulia, care asistase la parade impreuna cu sotul ei.

“E bine sa se ia o atitudine pentru ca trebuie sa ai in vedere ce se intampla in lume”, a afirmat Liliana Scaunas, medic.

“Orice om normal e de acord cu exprimarea unei opinii, cu atat mai mult cu cat acesti oameni doresc sa transmita ceva. Stiam despre aceasta persecutie si e bine sa se afle despre un lucru care dureaza in China de ani de zile”, a spus Bogdan Gurau, economist.

“Nimeni nu poate sa aprobe persecutia. Mi-a placut parada. A fost civilizata, pasnica si a impresionat!” a declarat Maria Iurca, pensionara.

“Foarte frumoasa parada: dansurile, costumele si muzica in primul rand. Cred ca are un impact pozitiv pentru ca oamenii afla despre persecutia Falun Gong. Eu, de exemplu stiu despre asta, dar sunt multi care trebuie sa afle”, a declarat pentru Epoch Times, Popescu Cristian, functionar.

Marsul Falun Gong din Bucuresti este parte a unor activitati internationale majore pe tema incetarii persecutiilor si abuzurilor din partea unui regim care isi permite sa puna in pericol nu doar dreptul la viata si alte drepturi fundamentale umane, dar ataca si distruge insasi principiile si constiinta umana.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne