Papa Francisc respinge zvonurile de demisie pe fondul problemelor de sănătate

Papa Francisc
Papa Francisc (Mihut Savu / Epoch Times România)

Papa Francisc a respins zvonurile care circulă la acest moment în spaţiul public cu privire la demisia sa din papalitatea catolică, recunoscând în acelaşi timp că are probleme de sănătate, informează Fox Metro News.

Vorbind cu episcopii catolici din Brazilia aflaţi în vizită, liderul Vaticanului a discutat despre problemele sale actuale de sănătate şi despre planurile de viitor, alimentând speculaţiile privind o viitoare retragere. Potrivit ediţiei portugheze a serviciului oficial de ştiri al Vaticanului, Papa Francisc ar fi spus că demisia "nu-i trece prin minte". Papa a abordat, de asemenea, problemele sale actuale de sănătate şi le-ar fi spus episcopilor că se confruntă cu anumite provocări care îi perturbă viaţa de zi cu zi.

În iulie 2021, Papa Francisc a fost supus unei intervenţii chirurgicale pentru probleme legate de colon şi a rămas spitalizat timp de două săptămâni. De atunci, el s-a plâns în mod regulat de dureri la genunchi şi de alte probleme care îi afectează mobilitatea. În ultima lună, suveranul pontif a mers cu ajutorul unui baston şi a folosit ocazional un scaun cu rotile.

Zvonurile privind demisia sa au luat amploare atunci când s-a relatat că le-a spus episcopilor că ar prefera să demisioneze decât să se supună unei intervenţii chirurgicale la genunchi.

"Decât să mă operez, mai bine demisionez", ar fi spus el în luna mai, potrivit New York Post.

Zvonurile s-au intensificat şi mai mult atunci când a anulat o călătorie planificată în Africa, săptămâna trecută. Cu toate acestea, cardinalul Oscar Andrés Rodriguez Maradiaga a respins zvonurile, etichetându-le drept o "telenovelă ieftină".

Vorbind miercuri în faţa acestei audienţe generale, Papa Francisc a discutat despre limitele vârstei a treia, sfătuindu-i pe oameni să accepte limitele corpului.

"Când suntem bătrâni, nu putem face aceleaşi lucruri pe care le făceam atunci când eram tineri: corpul are un alt ritm, iar noi trebuie să îl ascultăm şi să-i acceptăm limitele. Cu toţii le avem. Şi eu trebuie să folosesc acum un baston la mers", a mai spus el.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe