Papa Francisc pe lista revistei Time a celor mai influente 100 de personalităţi ale lumii

Sediul din New York a revistei Time & Life.
Sediul din New York a revistei Time & Life. (Mario Tama / Getty Images)
Epoch Times România
19.04.2013

Papa Francisc şi preşedintele Mexicului, Enrique Pena Nieto, se află pe lista revistei Time a celor mai influente 100 de personalităţi ale lumii, alături de nume precum cel al fetiţei pakistaneze Malala, soţii Obama, raper-ul Jay-Z sau actriţa Jennifer Lawrence. Anul acesta, zeci de artişti, politicieni, sportivi şi oameni de afaceri au fost selectaţi de prestigioasa revistă americană, cu deosebirea că pentru această ocazie specială au fost realizate şapte coperţi diferite ale numărului care va ajunge în chioşcuri în 19 aprilie, notează vineri ziarul La Verdad.

Revista Time împarte personalităţile în cinci categorii: 'titani' precum Jay-Z sau Lebron James, 'pionieri' ca femeia de afaceri Marisa Mayer sau doctoriţa Katherine Luzuriaga, 'lideri' precum Barack Obama sau Mario Draghi, 'simboluri' ca Malala şi Beyoncé, şi 'artişti' ca Christina Aguilera sau Steven Spielberg, între alţii. 'Avem un păstor sincer, simplu şi modest precum Iisus sau Sf Francis. Exact de ceea ce aveam nevoie. Trăiască papa', scrie despre fostul cardinal argentinian Jorge Mario Bergoglio, arhiepiscopul de New York, Timothy Dolan, însărcinat de revistă cu profilul Papei Francisc.

Cu profilul lui Peńa Nieto a fost însărcinat fostul guvernator de New Mexico Bill Richardson, care asigură că preşedintele mexican a ştiut să-şi atragă sprijinul cetăţenilor săi, deşi în campania electorală a fost atacat pentru că este prea sexy iar soţia lui arată ca un personaj de telenovelă. 'El îmbină carisma lui (Ronald) Reagan, cu intelectul lui Obama şi harul politic al lui (Bill) Clinton. Un lider de urmărit', scrie Richardson, care enumeră propunerile lui Peńa Nieto privind reformarea sectorului energetic şi telecomunicaţiile, alături de 'Pactul pentru Mexic' încheiat cu opoziţia în decembrie.

Time îl include anul acesta şi pe judecătorul brazilian Joaquim Barbosa, primul magistrat de culoare care prezidează Curtea Federală Supremă, cea mai înaltă instanţă judiciară a ţării, şi despre care revista asigură că este mai celebru decât orice 'fotbalist sau vedetă pop' iar faţa lui a fost masca cea mai populară la Carnavalul de anul acesta.

La categoria 'simboluri' Time o include anul acesta pe Malala, adolescenta pakistaneză atacată pentru că a apărat dreptul fetelor la educaţie şi despre care Chelsea Clinton asigură că talibanii 'nu au reuşit să o transforme în martiră, dar au făcut din ea un simbol'.

Malala este una personalităţile alese de Time pentru coperta de anul acesta, alături de raper-ul Jay-Z, despre care primarul New York-ului, Michael Bloomberg, scrie că este cea mai bună dovadă că visul american 'rămâne viu' şi pentru că a reuşit 'să-i pună inelul pe deget' lui Beyoncé.

Populara revistă americană dedică anul acesta una din cele şapte coperţi ale sale actriţei laureate cu Oscar Jennifer Lawrence, senatorului republican Rand Paul, fondatorului companiei Space, Elon Musk, jucătoarei chineze de tenis Li Na şi vedetei de la Bollywood Aamir Khan.

Lista din 2013 îi include şi pe directoarea de operaţiuni a Facebook, Sheryl Sandberg, consiliera delegată la Yahoo, Marissa Mayer, pe designer-ul new yorkez Michael Kors şi pe 'Mozartul şahului, norvegianul Magnus Carlsen. Alături de ei primesc o menţiune specială laureata Premiului Nobel pentru Pace, birmaneza Aung San Suu Kyi, preşedinţii Chinei, Xi Jinping, şi Filipinei, Noynoy Aquino, dar şi personaje 'negative' precum nord-coreeanul Kim Jong-un şi directorul puternicei Asociaţii Naţionale a Armelor (NRA), Wayne LaPierre. Revista îi reaminteşte totodată pe vicepreşedintele american, Joe Biden, pe prima doamnă Michelle Obama, congresmana Gabrielle Giffords, actorul Daniel Day-Lewis, cântăreţul Justin Timberlake şi ducesa de Cambridge, Katherine Middleton, alături de alte personalităţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor