Papa Francisc a cerut puterilor Occidentale să se implice mai mult în lupta împotriva sărăciei

Epoch Times România
23.03.2013

După ce a cucerit inimile catolicilor prin modestia sa, Papa Francisc a cerut puterilor Occidentale să se implice mai mult în lupta împotriva sărăciei şi a făcut apel la restabilirea legăturii între popoare şi religii.

Suveranul Pontif a vorbit despre acest lucru la o întâlnire cu diplomaţii acreditaţi la Vatican, reprezentanţi a 170 de ţări.

Adunaţi în Sala Regia, Papa i-a îndemnat pe diplomaţii străini să promoveze dialogul inter-religios, un element de bază în eforturile de menţinere a păcii.

“Este important să intensificăm dialogul între religii, în special cu islamul”, a declarat Papa Francisc.

Suveranul Pontif a apreciat prezenţa mai multor lideri din lumea islamică la ceremonia de inaugurare a pontificatului său. Totodată, el a vorbit despre nevoia de a lupta atât împotriva sărăciei materiale, cât şi a celei spirituale, prin restabilirea legăturii cu Dumnezeu.

Sâmbătă, Papa Francisc se va întâlni cu predecesorul său Benedict al XVI-lea, retras la reşedinţa pontificală din apropierea Romei. Cei doi vor discuta despre persecuţiile îndreptate împotriva creştinilor, reformarea Curiei, dar şi despre scandalurile financiare şi sexuale care au zguduit Biserica Catolică, informează publik.md.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor