Pandemie: postul american CBS foloseşte o fotografie dintr-un spital italian într-un material despre spitalele din New York

CBS
CBS (Getty Images)

Un videoclip transmis de postul american CBS referitor la focarul de virus Wuhan din New York, care a fost apoi preluat de Gateway Pundit, a folosit un clip filmat într-un spital italian, super aglomerat din cauza fluxului de pacienţi în stare critică de acolo.

Prima fotografie este dintr-un material transmis de Sky News despre criza sistemului de sănătate din Italia, din 22 martie. Arată un spital supra-aglomerat, într-o cameră de urgenţă din Italia de Nord:

Spital din Lombardia
Spital din Lombardia (Captură Youtube)

„Acesta este principalul spital din Bergamo, în provincia Lombardia. Este unul dintre cele mai avansate spitale din Europa”, a raportat la acea vreme Sky News.

Acesta de mai jos este materialul pe care CBS a ales să-l difuzeze pe 25 martie, în timpul unui material despre New York City, epicentrul focarului de coronavirus din S.U.A.:

Material difuzat de CBS despre un presupus spital din New York
Material difuzat de CBS despre un presupus spital din New York (Captură Youtube)

Potrivit publicaţiei Zerohedge, Utilizatorul Twitter @Alx a postat o comparaţie unu-la-unu a celor două imagini, afirmând:"În timpul unei pandemii, este esenţial ca mass media să ne ofere informaţii reale şi precise. Este complet iresponsabil ca @CBSNews să folosească imagini dintr-un spital italian atunci când vorbim despre focar în New York".

CBS a publicat o declaraţie luni, admiţând „greşeala” şi spunând că „… a acţionat imediat pentru a o elimina de pe toate platformele”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură