Până unde se poate împinge ridicolul? Partidul lui Dan Voiculescu anunţă strângere de semnături pentru confiscarea averilor ilicite

Dan Voiculescu
Dan Voiculescu (Florin Chirila/Epoch Times)

Partidul Umanist Social Liberal, fondat de Dan Voiculescu, a anunţat, într-un comunicat, continuarea acţiunii de strângere de semnături pentru confiscarea averilor ilicite şi ”invită toţi oamenii care doresc să semneze şi să se alăture iniţiativei, scrie G4Media.

Culmea ironiei, "invitaţia" vine în condiţiile în care fondatorul partidului, Dan Voiculescu a fost condamnat în august 2014 în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) la 10 ani de închisoare, din care a executat 3. Din prejudiciul stabilit de instanţă, care se ridică în total la peste 80 de milioane de euro, statul recuperase anul trecut doar puţin peste 18 milioane de euro.

Deşi statul trebuie să recupereze bani de la Dan Voiculescu, iar Antena Group este condamnată penal, trustul de presă fondat de acesta, dar deţinut formal de fiicele sale, a primit 3 milioane de euro de la stat în pandemie.

Mai merită reamintit că presa a scris, în repetate rânduri că Voiculescu şi-a fondat imperiul pe banii fostei Securităţi ceauşiste.