Paleologu: E ciomăgeală la PDL, nu vreau să fiu la mijloc

Deputatul Theodor Paleologu a descris ce se întâmplă în PDL, în prezent, drept "o ciomăgeală" la care nu doreşte să ia parte. Democrat-liberalul a mai subliniat că nu doreşte să se implice în susţinerea vreunei moţiuni la Congresul PDL din 23 martie.
Congresul PPE de la Bucureşti.În imagine Toader Paleologu (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
21.02.2013

Deputatul Theodor Paleologu a descris ce se întâmplă în PDL, în prezent, drept "o ciomăgeală" la care nu doreşte să ia parte. Democrat-liberalul a mai subliniat că nu doreşte să se implice în susţinerea vreunei moţiuni la Congresul PDL din 23 martie.

"Nu vreau să agravez haloimăsul din partid, prefer să-mi păstrez independenţa", a anunţat Paleologu într-un interviu acordat pentru RFI. Deputatul a mai prezentat pericolele care îl pândesc pe cei care vor veni la conducerea PNL, în urma congresului.

"Oricine va conduce partidul după 23 martie va avea atârnată deasupra capului sabia lui Damocles în privinţa alegerilor europene din 2014, pentru că există riscul ca rezultatele la alegerile europene să fie încă şi mai slabe decât cele de la parlamentare din decembrie 2012. De ce? E un motiv foarte simplu: alegerile europene sunt întotdeauna o ocazie excelentă pentru partidele mai mici de a se afirma. Or dintre partenerii noştri, unii s-ar putea să fie tentaţi să propună o listă proprie. Or o diviziune a dreptei duce în mod evident la o scădere a rezultatului PDL. Deci mi se pare o provocare extrem de importantă", a afirmat Paleologu.

Democrat-liberalul a explicat că foloseşte în prezent tactica crocodilului şi că nu vrea să ia parte la "ciomăgeală".

"E o atitudine de aşteptare activă, de poziţionare şi aş utiliza din nou metafora crocodilului, pe care am mai utilizat-o şi în alte situaţii şi anume: crocodilul este un animal care stă şi aşteaptă şi ştie să identifice foarte bine momentul favorabil. Nu mi se pare că acesta este momentul favorabil pentru mine, pentru că ciomăgeala este în toi, iar atunci când începe "general shooting" într-un "saloon", cel mai bine este să nu stai la mijloc!", a precizat Paleologu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor