Pakistanul testează cu succes rachete balistice de rază lungă

Avion de luptă JF-17 al forţei aeriene pakistaneze
 
Avion de luptă JF-17 al forţei aeriene pakistaneze   (Wikipedia.org)

La începutul acestui an, Pakistanul a organizat cu succes o testare nocturnă a rachetei sale balistice de suprafaţă, Ghaznavi.

Pakistanul a finalizat cu succes lansarea de test a rachetei balistice Shaheen-1 de suprafaţă, potrivit Forţelor armate pakistaneze.

Un oficial pakistanez a spus că racheta este capabilă să livreze toate tipurile de focoase pe o distanţă de 650 de kilometri.

Racheta şi-a atins ţinta în Marea Arabiei. Racheta cu două trepte poate transporta focoase nucleare şi convenţionale şi este capabilă să lovească cu un grad ridicat de precizie.

Pakistanul are alte două rachete balistice de rază medie, Shaheen-II şi Ghauri. Ghauri este în prezent operaţională. Alte două rachete balistice, Shaheen-III şi Ababeel, sunt în prezent dezvoltate de Complexul Naţional de Dezvoltare.

Sâmbătă dimineaţă, o agenţie indiană a efectuat cu succes prima testare nocturnă a rachetelor balistice Agni-II cu capacitate nucleară intermediară, de pe coasta Odisha din Golful Bengal.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe