Pakistanez arestat pentru plănuirea "celui mai mare atac pe teritoriul SUA de la 9/11"

Merrick Garland (Win McNamee/Getty Images)
Redacţia
08.09.2024

Departamentul de Justiţie al SUA a anunţat vineri că un cetăţean pakistanez care locuieşte în Canada a fost arestat şi acuzat de plănuirea unui atac terorist la un centru evreiesc din New York, presupus cu sprijinul ISIS, transmite Zerohedge.

Muhammad Shahzeb Khan, în vârstă de 20 de ani, cunoscut şi sub numele de Shahzeb Jadoon, a fost arestat miercuri la aproximativ 18 km de graniţa de nord a SUA, lângă Ormstown, Quebec.

„Se presupune că inculpatul a planificat un atac terorist în New York în jurul datei de 7 octombrie a acestui an, cu scopul declarat de a măcelări, în numele ISIS, cât mai mulţi evrei”, a scris procurorul general al SUA, Merrick B. Garland, într-o declaraţie.

Directorul FBI, Christopher Wray, a explicat: „Inculpatul ar fi fost hotărât să ucidă evrei aici, în Statele Unite, la aproape un an după atacul oribil al Hamas asupra Israelului. Această anchetă a fost condusă de FBI şi sunt mândru de munca extraordinară depusă de echipa FBI şi de partenerii noştri pentru a întrerupe planul lui Khan”.

Departamentul de Justiţie al Statelor Unite (DoJ) a declarat că numitul ar fi încercat să călătorească la New York şi să efectueze atacul terorist cu puşti de asalt în sprijinul ISIS la un centru evreiesc din Brooklyn, New York.

„Khan a început să posteze pe social media şi să comunice cu alte persoane pe o aplicaţie de mesagerie criptată despre sprijinul său pentru ISIS în noiembrie 2023 sau în jurul acestei date, când, printre altele, Khan a distribuit videoclipuri şi literatură de propagandă ISIS. Ulterior, Khan a început să comunice cu doi ofiţeri de poliţie sub acoperire (denumiţi în mod colectiv „UC”)”, a precizat DoJ.

Potrivit oficialilor federali, Khan le-a vorbit ofiţerilor sub acoperire despre planurile sale teroriste, indicând că a încercat în mod activ să creeze „o adevărată celulă offline” de susţinători ISIS pentru a efectua un „atac coordonat” cu automate asupra unor comunităţi evreieşti din Brooklyn.

Plângerea susţine că Muhammad Shahzeb Khan a subliniat că „7 octombrie şi 11 octombrie sunt cele mai bune zile pentru a viza evreii” deoarece „7 octombrie vor avea cu siguranţă unele proteste, iar 11 octombrie este Yom Kippur”.

Khan a fost arestat la 18 km de graniţa dintre SUA şi Canada, unde a plătit un contrabandist pentru a-l ajuta să traverseze graniţa de nord deschisă de Biden-Harris. Datele recente ale Serviciului vamal şi de protecţie a frontierelor al SUA privind sectorul frontierei de nord arată 15. 000 de reţineri în cele zece luni ale anului fiscal 2024, cel mai mare volum înregistrat vreodată de acest sector.

În timpul unei convorbiri, DoJ a notat că Muhammad Khan a subliniat: „Dacă vom reuşi cu planul nostru, acesta ar fi cel mai mare atac pe teritoriul SUA de la 11 septembrie”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor