OUG de modificare a Legii privind taxa auto, subiect al şedinţei de luni a Executivului

. (Matt Cardy / Getty Images)
Epoch Times România
30.01.2012

Ordonanţa de urgenţă prin care va fi modificată Legea privind taxa auto ar putea fi discutată în şedinţa de luni a Guvernului, care are loc de la ora 16,00.

"Ministrul (Mediului, Laszlo Borbely - n.r.) a informat Guvernul că doreşte să pună în discuţie această temă, dar probabil că discuţia va fi continuată şi luni, când Guvernul intenţionează să se reunească într-o nouă şedinţă când se vor adopta mai multe ordonanţe de urgenţă, având în vedere că sesiunea Parlamentului începe miercuri", declara, săptămâna trecută, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean.

Plata taxei auto în cazul autovehiculelor înmatriculate înainte de ianuarie 2007 a fost amânată cu un an pentru a da timp posesorilor să-şi vândă maşinile, dar şi pentru că modalitatea de aplicare nu a fost suficient înţeleasă de către aceştia, potrivit informaţiilor remise, de către Ministerul Mediului şi Pădurilor.

"Este vorba, într-adevăr, şi de o decizie politică, însă punctul central al deciziei este că, deşi noua taxa a fost anunţată încă de anul trecut, proprietarii de maşini vechi nu au înţeles îndeajuns sistemul. În acest caz, nu au avut timp suficient să îşi vândă autovehiculele. Un alt argument a fost acela că foarte multe persoane vor să vândă maşinile vechi, dar taxa pe care trebuie să o achite cumpărătorul depăşeşte valoarea autovehiculului. Într-adevăr, există şi multe situaţii aberante", a precizat MMP.

Decizia privind modificarea taxei auto a fost luată la întâlnirea coaliţiei de guvernământ, la începutul săptămânii trecute.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor