OSB Bucuresti lanseaza campania "Romania pentru studii"

Campania “Romania pentru studii”, lansata de Organizatia Studentilor Basarabeni (OSB) din Bucuresti se va desfasura in intervalul mai-octombrie 2011.
(photos.com)
Epoch Times România
11.05.2011

Campania “Romania pentru studii”, lansata de Organizatia Studentilor Basarabeni (OSB) din Bucuresti se va desfasura in intervalul mai-octombrie 2011, raporteaza Publika.TV.

Potrivit site-ului basarabeni.ro, campania are ca scop informarea si consilierea tinerilor romani basarabeni in legatura cu metoda si procedura prin care acestia pot veni la studii in Romania.

In acelasi timp, Campania isi propune sa ofere informatii despre specificul, importanta si oportunitatile pe care le ofera studiile in Romania. Campania este si o modalitate de promovare a studiilor romanesti in randul basarabenilor.

In perioada mai – octombrie 2011 OSB isi propune urmatoarele activitati:

- Intalniri la Chiainau si in alte centre importante dintre tinerii deja stundenti si tinerii dornici de a veni la studii.

- Conferinte de presa privind importanta studiilor, procedura de admitere, specificul mediului de studii din Romania.

- Implicarea in campanie a voluntarilor, stundenti basarabeni in Romania si transmiterea mesajului in majoritatea localitatilor din Republica Moldova.

- Furnizarea tuturor informatiilor necesare si demersuri privind acordarea in timp util a vizelor, actelor necesare.

Dupa incheierea studiilor, absolventii basarabeni sunt pregatiti pentru a se intoarce in Republica Moldova si a-si aplica cunostintele in vederea integrarii Republicii Moldova in randul tarilor dezvoltate si prospere din spatiul european.

Incepand cu anul 2005 OSB Bucuresti s-a ocupat de informarea si indrumarea basarabenilor dornici de a veni la studii in Romania.

OSB a inaintat demersuri si a negociat an de an cu Ministerul Educatiei modul de desfasurare a procedurii de admitere, a insistat si a obtinut atat majorarea numarului de locuri, cat si majorarea cuantumului burselor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor