Organizaţii ecologiste denunţă asfaltarea drumurilor din Amazonia

Imagine a unei zone defrisate la granita cu raul Xingu, 140 km de orasul Anapu in padurea tropicala amazoniana, nordul Braziliei, 19 februarie 2005.
Imagine a unei zone defrisate la granita cu raul Xingu, 140 km de orasul Anapu in padurea tropicala amazoniana, nordul Braziliei, 19 februarie 2005. (ANTONIO SCORZA / AFP / Getty Images)

Treizeci de organizaţii ecologiste din Brazilia au atacat joi decizia parlamentarilor brazilieni de a permite asfaltarea tuturor drumurilor din această ţară, chiar şi a celor din Amazonia, fără a fi nevoie de o autorizaţie de mediu pentru începerea lucrărilor, informează AFP.

"Asfaltarea drumurilor reprezintă cel mai important factor al defrişărilor din Amazonia. Din punct de vedere statistic, 75% din suprafaţa de pădure defrişată se află de-a lungul acestor durmuri asfaltate", susţin reprezentanţii acestor organizaţii într-un comunicat comun.

Ecologiştii brazilieni susţin că măsura adoptată în această săptămână de Camera Deputaţilor vizează asfaltarea drumului BR 319, care leagă Manaus de Porto Velho, capitala teritoriului Rondonia, de la frontiera cu Bolivia.

"Considerăm că acest proiect, care expune una dintre cele mai izolate regiuni din Amazonia unei anarhii antropice, este inacceptabil", susţin reprezentanţii organizaţiilor ecologiste.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe