Organizaţia Black Lives Matter publică o declaraţie marxistă despre revoltele cubaneze

Un membru al  grupului extremist Antifa vandalizează un magazin din Nantes, Franţa, pe  14 februarie 2014
Un membru al grupului extremist Antifa vandalizează un magazin din Nantes, Franţa, pe 14 februarie 2014 (FRANK PERRY / AFP / Getty Images)

Organizaţia Black Lives Matter a emis o declaraţie care se aliniază cu propaganda Chinei şi a Rusiei faţă de opresiunea brutală a guvernului marxist asupra poporului cubanez.

În loc să condamne regimul cubanez pentru politica sa aberantă din punct de vedere economic şi criminală la adresa dizidenţilor cubanezi, declaraţia organizaţiei BLM susţine că administraţia Trump este vinovată pentru „tratamentele inumane” aduse poporului cubanez.

Citiți și De ce nu vorbeşte nimeni de legăturile comuniste ale Kamalei Harris, în afară de Trump?

Declaraţia susţine că „Începând din 1962, Statele Unite au provocat durere şi suferinţă cubanezilor prin embargo-ul alimentelor, medicamentelor şi a bunurilor în general, impus comerţului cu insula comunistă.

Afirmaţia este cuvânt-cu-cuvânt identică cu propaganda transmisă zilele acestea de regimul comunist de la Havana.

Cuba a funcţionat zeci de ani ca un imens centru de antrenament pentru terorismul susţinut de regimurile comuniste, care a făcut sute de morţi în Occident. Mai important pentru SUA, Cuba, sprijinită de regimul Uniunii Sovietice, a fost scena crizei rachetelor nucleare, care putea degenera într-un război atomic între cele două mari supraputeri militare.

Citiți și EXCLUSIV. Trevor Loudon: Organizatorii revoltelor din SUA au legături importante cu China

Cu toate acestea, declaraţia organizaţiei Black Lives Matter susţine: „Poporul cubanez este pedepsit de guvernul SUA pentru că ţara şi-a menţinut angajamentul faţă de suveranitate şi autodeterminare. Liderii Statelor Unite au încercat să zdrobească această Revoluţie de zeci de ani”.

„În loc de prietenie, respect şi bunăvoinţă internaţională, guvernul SUA a creat doar suferinţe celor 11 milioane de oameni din ţară - dintre care 4 milioane sunt negri şi mulatri”, se mai afirmă în declaraţie.

Faptul că protestatarii pro-libertate din Cuba flutură steaguri americane, a fost complet ignorat de organizaţia BLM.

Citiți și SUA: oraşele ard, însă nimeni nu îndrăzneşte să-i spună Insurecţie Comunistă

Citiți și Anul Zero

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe