Orchestrele si Corurile Radio la Festivalul Enescu

(photos.com)
Epoch Times România
26.08.2011
Si in acest an, Orchestrele si Corurile Radio vor continua traditia si vor participa la cea de-a XX-a editie a Festivalului „George Enescu”, cu cinci din totalul celor sase ansambluri: Orchestra Nationala Radio, Corul Academic Radio, Corul de Copii Radio, Orchestra de Camera Radio si Big Band-ul Radio.

Concertul Orchestrei Nationale Radio va avea loc in data de 15 septembrie 2011, la Sala Palatului, fiind inclus in principala serie concertanta a festivalului, cu lucrari fundamentale ale repertoriului muzical. ONR va aborda doua lucrari pe care putine colective simfonice indraznesc sa le abordeze la nivel mondial - „Turangalila” de Olivier Messiaen si „Catedrala Scufundata” de Debussy. Concertul, dirijat de James Gaffigan, ii va avea ca solisti pe Cynthia Millar - unde Martenot si Peter Donohoe - pian.

Corul Academic Radio, a carui pregatire a fost realizata de dirijorul Dan Mihai Goia, va concerta in seara de 12 septembrie 2011, tot pe scena Salii Palatului, sub bagheta dirijorului Valery Gergiev. In programul concertului este inclusa si Simfonia a III-a de George Enescu, pe care Corul Academic o va interpreta alaturi de Orchestra Teatrului Mariinsky, din Sankt Petersburg.

Corul de Copii Radio, pregatit de dirijorul Voicu Popescu, revine pe scena Festivalului, de data aceasta la Sala Radio, in data de 16 septembrie 2011, cu un amplu program, insa va urca si pe scena Salii Palatului, alaturi de corul si orchestra Filarmonicii „George Enescu”, dirijata de Ghenadi Rojdestvenski, pentru interpretarea piesei Ivan cel groaznic de Prokofiev.

Tot in data de 16 septembrie 2011 va evolua si Orchestra de Camera Radio, alaturi de Grigore Lese si dirijorul Barrie Webb, intr-o lucrare de Mihaela Vosganian. OCR va avea o a doua aparitie, in 19 septembrie, la Ateneul Roman, alaturi de ansamblul Romanian Brass dirijat de Adrian Petrescu.

In Piata Festivalului „George Enescu” vor putea fi ascultate Big Band-ul Radio, dirijat de Ionel Tudor, in data de 10 septembrie 2011 si Orchestra Nationala Radio, dirijata de Tiberiu Soare, in data de 18 septembrie 2011.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor