Orban preconizează că PSD-ul “va ajunge pe cale de dispariţie”

Ludovic Orban
Ludovic Orban (Epoch Times România)

Premierul Ludovic Orban a declarat, marţi, la finalul reuniunii Biroului Executiv al PNL, că, în ultimii 30 de ani, PSD a recurs la abuzuri, minciuni, dezinformări şi a risipit banii publici, adăugând că “adversarul nostru politic” va dispărea “încetul cu încetul”.

Întrebat de jurnalişti dacă îi este teamă de revenirea PSD-ului cu Marcel Ciolacu la cârma sa, Orban a răspuns că “nu hotărâm noi cine este preşedinte la PSD”.

De asemenea, cu privire la posibilitatea ca Guvernul PNL să lucreze cu PSD-ul la modificarea legilor justiţiei în Parlament, premierul a ţinut să sublinieze că social-democraţii au adoptat în ultimii 30 de ani un mod “nociv” de a face politică, un mod “antidemocratic, antieuropean, care a blocat dezvoltarea României, care a menţinut pungile de sărăcie în România, care a împiedicat construcţia unei economii puternice, competitive şi care a menţinut, în mod deliberat, în stare de sărăcie foarte multe zone ale ţării”.

“Adversarul nostru politic este PSD şi mai ales modul în care a făcut politică PSD, bazat pe abuz, bazat pe minciună, bazat pe dezinformare, bazat pe risipirea banilor publici, bazat pe alungarea investitorilor şi pe izolarea României pe plan internaţional. Pentru noi, PSD rămâne un adversar şi vom fi foarte vigilenţi şi foarte atenţi la tot ceea ce pune la cale PSD şi la tot ceea ce face PSD. După părerea mea, dacă nu înţelege că suntem într-o democraţie, suntem membri ai UE, membri ai NATO, suntem o ţară în care politica trebuie făcută aşa cum se face în toate ţările democratice”, a adăugat Orban.

În plus, premierul României a atenţionat că PSD-ul, “încetul cu încetul, va ajunge pe cale de dispariţie”.