Orban: Nu trebuie uitată neruşinarea parlamentarilor PSD-PNL-UDMR-AUR, care şi-au majorat singuri salariile

Ludovic Orban
Ludovic Orban (Facebook / ludovicorban.ro)

Preşedintele Forţei Dreptei, Ludovic Orban, s-a dezlănţuit, pe pagina sa de Facebook, după ce senatorii PSD, PNL, UDMR şi AUR au votat să-şi crească singuri salariile.

"Vă rog să nu vă arătaţi indignarea doar contra senatorilor nesimţiţi din PSD, PNL, UDMR şi AUR care au votat să-şi crească indemnizaţia. De acelaşi tratament trebuie să beneficieze şi deputaţii partidelor respective, care au votat o lege de majorare a salariilor în sectorul public în 31 mai 2022, apelând în 7 iunie la un subterfugiu procedural jenant, prin invocarea îndreptării unei erori materiale, pentru a include şi demnitarii în rândul beneficiarilor legii. Legea a fost atacată de USR la CCR şi a fost declarată neconstituţională", a declarat Ludovic Orban.

Potrivit liderului Forţei Dreptei, senatorii nu apucaseră să voteze creşterea salariilor demnitarilor, pentru că amendamentele de creştere a indemnizaţiilor au fost introduse şi votate doar în Camera Deputaţilor. Abia după decizia de neconstituţionalitate dată de CCR, senatorii respectivi au avut neobrăzarea să-şi voteze creşterea propriilor venituri.

"Din fericire, legea nu a trecut. Senatul este doar prima cameră sesizată. Camera decizională este Camera Deputaţilor. Proiectul va intra în dezbaterea camerei şi sunt convins că deputaţii partidelor respective nu vor mai avea tupeul să mai voteze încă o dată pentru a-şi creşte veniturile, după reacţia cvasiunanimă de indignare venită din societate. (...) Chiar dacă legea nu va trece, nu trebuie uitată neruşinarea parlamentarilor din PSD, PNL, UDMR şi AUR, care au sfidat pe toată lumea, majorându-şi cu de la sine putere veniturile, în timp ce majoritatea zdrobitoare a populaţiei suferă de pe urma prăbuşirii puterii de cumpărare a veniturilor, ca urmare a inflaţiei galopante. Ei trebuie trataţi ca în legea penală, în care nu se pedepseşte doar fapta, ci şi intenţia", a precizat Ludovic Orban.