Orban le cere românilor din zonele afectate ale Italiei să nu vină acasă de Paşte. Şi-ar putea expune familiile

Ludovic Orban
Ludovic Orban (Epoch Times România)

Premierul interimar Ludovic Orban a declarat, vineri, că românii aflaţi în zonele afectate de coronavirus ale Italiei şi-ar putea pune în pericol familiile dacă vor veni acasă de Paşte. Liderul PNL a precizat că nu există o interdicţie în acest sens, însă ar fi de “preferat” să se evite astfel de călătorii dacă nu sunt absolut necesare.

„Încă din momentele în care s-a văzut dimensiunea epidemiei, am rugat românii din regiunile afectate să evite orice deplasare care nu este necesară, pentru că, la urma urmei, nu fac altceva decât să-şi pună în pericol membrii familiei, să-şi pună în pericol prietenii. Sigur, asta nu înseamnă că nu mai poate să vină nimeni din Italia, dar sunt câteva zone care sunt afectate, unde există un risc de contaminare cu COVID şi acolo trebuie să existe precauţie. Nimeni nu zice să nu vină românii de sărbătoarea creştină a Paştelui, dar este preferabil...”, a precizat Orban, citat de B1 TV.

În plus, premierul interimar a subliniat că românii care vin în ţară dintr-o localitate sau regiune italiană afectată vor intra în mod automat în “carantină instituţionalizată” şi în cazul în care vin din zone unde există o contaminare cu grad ridicat, zone cu risc, atunci vor fi plasaţi “în carantină sub formă de izolare la domiciliu”.

Nu în ultimul rând, Ludovic Orban a ţinut să transmită că Poliţia, Jandarmeria, reprezentanţii Direcţiilor de Sănătate Publică, şi toate celelalte autorităţi care au competenţe în acest domeniu vor fi implicate în procesul de urmărire a modului în care se respectă izolarea la domiciliu.

Reamintim, că pe teritoriul României, au fost confirmate până acum nouă cazuri de infecţie cu coronavirusul Wuhan, ultimul caz fiind un bărbat de 40 de ani din Hunedoara.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură