Orban, după consultările de la Cotroceni: Florin Cîţu – premier, preşedintele PNL – şeful Camerei Deputaţilor

Imagini de la consultările preşedintelui Klaus Iohannis cu liderii PNL, la Palatul Cotroceni
Imagini de la consultările preşedintelui Klaus Iohannis cu liderii PNL, la Palatul Cotroceni (Presidency.ro)

Liderul PNL Ludovic Orban a declarat, luni, la ieşirea de la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis, că partidul său e “consecvent acţiunii sale politice şi angajamentelor din campania electorală” astfel că “rămâne dedicat obiectivului de a forma un guvern de centru-dreapta”.

„Dorim formarea unui guvern de centru-dreapta cu posibili parteneri USR-PLUS, UDMR, de asemenea grupul minorităţilor naţionale, cu un program de guvernare care să cuprindă cele mai importante măsuri ale planului de dezvoltare al României pe care PNL l-a prezentat românilor în campanie. I-am prezentat preşedintelui propunerea noastră de premier - este în persoana lui Florin Cîţu, de asemenea şi cealaltă componentă a mandatului şi anume aceea ca preşedinţia Camerei Deputaţilor să fie deţinută de preşedintele PNL”, a afirmat Orban.

Fostul premier a mai precizat că l-a informat pe preşedintele Klaus Iohannis “despre evoluţia discuţiilor de până în prezent cu posibilii parteneri şi de asemenea l-am informat de dorinţa noastră de a continua aceste negocieri astfel încât să ajungem la un rezultat care să permită învestirea unui guvern de centru-dreapta într-un termen rezonabil”.

Întrebat care este poziţia preşedintelui referitoare la negocierile dintre partidele de dreapta privind numirea unui nou premier, Ludovic Orban a răspuns că este convins că preşedintele României îşi va prezenta opinia public „la momentul constituţional potrivit”. Liderul PNL a mai adăugat că negocierile se desfăşoară pe trei paliere, politic, parlamentar, şi cel al programului de guvernare.

“Sigur că negocierile nu se desfăşoară atât de rapid pe cât ne-am fi dorit, sigur că sunt diferenţe, dar din punctul nostru de vedere, deschiderea de a continua aceste negocieri este aceeaşi. În ceea ce priveşte poziţia preşedintelui, sunt convins că preşedintele României o va prezenta public”, concluzionează liberalul.

Declaraţiile complete în materialul video.