Orban, despre conferinţa lui Cîrstoiu: Pare mai degrabă o declaraţie de retragere. Mai mult ca sigur va fi tras pe dreapta

Ludovic Orban (Facebook/ludovicorban.ro)
Andrei Pricopie
21.04.2024

Preşedintele Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a apreciat, la postul B1 TV, că cea mai recentă conferinţă de presă a lui Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL în cursa pentru Primăria Capitalei, echivalează cu "o declaraţie de retragere".

"Vreau să vă aduc aminte că am scris acum o săptămână şi ceva o postare, în care am zis că intuiţia şi logica mă determină să trag concluzia că experimentul Cîrstoiu va lua sfârşit brusc, pentru că se vedea foarte clar ca şi candidat, în loc să vorbească despre Bucureşti şi despre problemele Bucureştiului, vorbea de cu totul si cu totul altceva. Se vedea foarte clar că nici PSD-ul, nici PNL-ul, nu-şi rup hainele de pe ei şi parcă le e ruşine să se afişeze cu candidatul.

Erau semne evidente şi declaraţiile de astăzi, care sunt făcute ’la solicitarea lui Ciolacu şi Ciucă, să-şi clarifice el toate problemele’, pare mai degrabă o declaraţie de retragere, pentru ca el spune că ’trebuie să fiu nebun dacă Ciolacu şi Ciucă, care m-au aruncat în luptă, îmi spun să mă retrag’.

Deci mai mult ca sigur va fi retras sau dacă nu va fi retras, înseamnă că fiecare dintre cele două partide va avea o strategie distinctă. Oricum vinovaţii sunt clar Ciolacu şi Ciucă, pentru ca ei şi-au asumat direct răspunderea desemnării candidatului şi şi-au asumat direct răspunderea acestei formule de a candida în Bucureşti pe liste comune PSD-PNL, care din start este o decizie greşită", a declarat Ludovic Orban.

Cea mai mare parte a alegătorilor liberali vor vota Nicuşor Dan

"Eu vă readuc aminte că Nicuşor Dan a fost ales Primar General, susţinut de 2 formaţiuni politice, care aveau electorate compatibile, care aveau foarte multe puncte comune. Susţinerea lui Nicuşor Dan a fost foarte normală pentru PNL şi USR-PLUS la data alegerilor din 2020.

Aici, după ce liberalii au votat cu Nicuşor Dan şi după ce inclusiv consilierii generali, până acum 6 luni, au susţinut proiectele lui Nicuşor Dan, au fost alături de Nicuşor Dan. Pur şi simplu s-au trezit că trebuie să susţină un candidat din zona PSD.

Să nu credeţi că alegătorii liberali din Capitală vor vota un candidat care este susţinut de PSD, cum aud că ba e Robert Negoiţă, ba se întoarce Firea. Liberalii au votat, l-au susţinut pe Nicuşor Dan şi cea mai mare parte a alegătorilor liberali sunt alături de Nicuşor Dan şi vor vota cu Nicuşor Dan", a apreciat Ludovic Orban.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor