Orban, atac la adresa Guvernului: Văd că minciuna asta cu stabilitatea pare să prindă. Nu e de joacă

Ludovic Orban
Ludovic Orban (YouTube Screenshot)

Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă, la Slatina, la Conferinţa de alegeri a filialei judeţene Olt a partidului, că investiţiile străine directe au scăzut în România în 2023 faţă de anul 2022 cu 5,5 miliarde de euro, adăugând că, în acelaşi timp, a scăzut şi producţia industrială.

"Investiţiile străine directe în România au scăzut în 2023 în raport cu 2022 cu cinci miliarde şi jumătate de euro. Nu e de joacă. Investiţiile străine sunt de fapt motor al economiei, ele generează dinamică economică, ele generează creştere economică, ele generează locuri de muncă, ele generează creşterea impozitelor şi taxelor plătite atât la bugetul local, cât şi la bugetul de stat. Investiţiile sunt în general motorul economiei.

Nişte oameni care îşi riscă banii ca să pună pe picioare o fabrică sau o activitate economică, care generează plus valoare şi care generează practic prosperitate până la urmă pentru cetăţenii unei ţări. Deci am să spun 5,5 miliarde. Deci în 2022 au mai fost totuşi investiţii pentru că s-au continuat investiţiile care fuseseră negociate în 2021 de guverne care erau prietenoase cu investitorii şi cu mediul de afaceri", a precizat Orban, citat de Agerpres.

De asemenea, Orban a transmis că scăderea investiţiilor străine directe vine ca urmare a măsurilor guvernamentale, de creşteri de impozite şi de o creştere a birocraţiei:

"Toate măsurile guvernamentale, creşterea birocraţiei, toate măsurile legate de creşterea impozitelor, taxelor şi contribuţiilor sunt împotriva oamenilor activi economic, oamenilor care generează plus valoare, oamenilor care vor cu adevărat să trăiască mai bine prin eforturile, prin munca lor, prin răspunderea pe care şi-o asumă, prin activităţile pe care le desfăşoară. Producţia industrială - România este o ţară care a pus întotdeauna accent pe industrie -, care a avut întotdeauna o contribuţie foarte importantă la produs intern brut al României, este de doi ani de zile în scădere şi scăderea s-a accentuat".

Totodată, liderul Forţa Dreptei a susţinut că 2024 este un an decisiv şi a îndemnat la o schimbare în bine a lucrurilor:

"Văd că minciuna asta cu stabilitatea pare să prindă şi prin locuri în care nu mă aşteptam. Doar în noi stă puterea de a schimba lucrurile bine. Noi, oamenii care avem conştiinţă, care percepem că lucrurile se îndreaptă într-o direcţie incorectă. Pe noi, pe oamenii care avem cu adevărat voinţa şi capacitatea de a schimba cursul istoriei, de a schimba direcţia, de a aduce România într-o direcţie corectă, de a reprezenta corect şi cinstit cetăţenii, de a asigura cu adevărat capacitatea unei guvernări mai bune, mai mult respect pentru români şi a unei guvernări care să poată să fructifice multitudinea de oportunităţi pe care le are România şi, implicit, cetăţenii români".