Oraşul ucrainean Izium, distrus în proporţie de 80% de ocupanţii ruşi

În oraşul ucrainean Izium au fost descoperite sute de morminte, după plecarea trupelor invadatoare ruseşti
În oraşul ucrainean Izium au fost descoperite sute de morminte, după plecarea trupelor invadatoare ruseşti (Captură ecran - Twitter)

Se estimează că 80% dintre clădiri au fost avariate sau distruse în timpul ostilităţilor active din oraşul Izium, regiunea Harkiv, potrivit Ukrainska Pravda care îl citează pe Oleh Siniehubov, şeful administraţiei militare din regiunea Harkiv.

"În această chestiune, ne vom adresa pentru ajutor localităţilor din Lviv, Ivano-Frankivsk, Kiev şi alte regiuni.

Contăm pe sprijinul lor. Din păcate, Izium este poate cel mai afectat oraş de ocupanţi, 80% din oraş este distrus. Toată lumea ştie despre acest lucru", a scris Siniehubov pe Telegram.

Şeful administraţiei militare din regiune a mai relatat că ocupanţii au distrus, de asemenea, echipamente speciale care se aflau în evidenţele întreprinderilor deţinute de comunitatea din Izium.

Între timp, lucrările de reconstrucţie sunt în curs de desfăşurare în oraş.

Poşta ucraineană a fost una dintre primele care şi-a reluat operaţiunile. Sucursalele bancare au revenit acum în aşezările eliberate.

Trupele ruseşti ocupaseră oraşul Izium din regiunea Harkiv din 2 aprilie 2022. Forţele ruseşti s-au retras din oraş la 10 septembrie, lăsând în urmă echipamente militare.