Orasul pierdut al Atlantidei ingropat de tsunami se poate sa fi fost gasit

Atlantida, orasul legendar pierdut si mentionat inca din antichitate, se poata sa fi fost descoperit recent de catre cercetatori, potrivit cercetarilor unor oamenii de stiinta spanioli, americani, si canadieni.

Orasul legendar pierdut se poate sa fie situat in portiunile noroioase din sudul Spaniei, a declarat o echipa de oameni de stiinta de la Universitatea din Hartford, in Connecticut.

Cercetatorii condusi de profesorul si arheologul de la Hartford, Richard Freund, au folosit imagini din satelit, tomografii cu rezistivitate electrica, cartografiere digitala, radare de penetrare a pamantului, si tehnologie subacvatica pentru a localiza orasul, despre care se crede ca a fost scufundat de un tsunami.

Ei au descoperit formatiunile geologice din descrierile lui Platon despre Atlantida si au datat artefactele pana in momentul cand exista orasul pierdut, pentru a vedea daca pot confirma existenta orasului. Cu aproximativ 2.600 de ani in urma, Platon a spus ca orasul pierdut era "o insula situata in partea din fata a stramtorilor care sunt denumite de voi Stalpii lui Hercule", potrivit unui comunicat de presa.

Freund a descoperit "orase memoriale misterioase construite dupa asemanarea Atlantidei", in centrul Spaniei, un sit arheologic, care are 4.000 de ani, potrivit comunicatului de presa. Datorita amplasarii orasului, Freund a afirmat ca este increzator ca orasul pierdut al Atlantidei este situat in apropiere de portiunile noroioase in Spania.

"Aceasta este puterea tsunamiurilor," a declarat Freund pentru Reuters. El a adaugat, "Este atat de greu sa intelegem ca se pot sterge 100 km de constructii in interiorul uscatului, si cam despre asa o distanta este vorba."

"Am gasit ceva ce nimeni altcineva nu a mai vazut vreodata, ceea ce ii confera un strat de credibilitate, mai ales pentru arheologie, care este ceva de inteles," a afirmat Freund pentru agentia de stiri.

Constatarile echipei vor fi dezvaluite pe Finding Atlantis, un nou canal special al National Geographic.

Cercetatorii au de gand sa faca sapaturi in continuare in locul unde se crede ca este Atlantida.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură