Ora pământului. Cum o sărbătorim

De dragul Pământului, o oră fără energie electrică şi fără maşină.
Ora pământului
Ora pământului

42 de oraşe au anunţat deja participarea la evenimentul global Ora Pământului (Earth Hour), prin stingerea simbolică a luminilor şi evenimente dedicate, a anuţat WWF-România. Organizaţia încurajează indivizi şi organizaţii, companii, instituţii publice şi centre culturale din toată ţara să stingă lumina timp de o oră, mâine, pe 19 martie, la ora locală 20:30.

În Bucureşti, Ora Pământului va fi marcată printr-o plimbare simbolică pe biciclete. Sub mesajul simplu „De Ora Pământului pedalăm pentru un oraş curat şi prietenos cu biciliştii”, bicicliştii îşi dau întâlnire mâine, 19 martie, la 19:30, la „rondul fără nume”, punct situat vizavi de Palatul Parlamentului, pe Bulevardul Naţiunilor Unite, căruia vor să îi dea numele de „Rondul bibicliştilor”, inclusiv în acte, considerând că bicicliştii merită mai multe repere în Capitală. La ora 20:30 vor pleca, timp de o oră, pe traseul Parcul Izvor, Unirii, Piaţa Romană, Piaţa Victoriei, Charles de Gaulle, Bulevardul Kiseleff, Calea Victoriei şi retur la Izvor.

România se va alătura, astfel, altor peste 7.000 de oraşe din mai mult de 160 de ţări, pentru a arăta că doreşte mai multă hotărâre şi acţiuni concrete din partea decidenţilor în adresarea problemelor din ce în ce mai acute de mediu.

Promovarea mersului pe bicicletă va avea loc şi în Iaşi, prin organizarea turului Iaşului pe bicicletă. Iubitorii mersului pe două roţi se vor întâlni şi în Bistriţa, Constanţa, Deva etc.

În România, Earth Hour se sărbătoreşte din anul 2009. Începând cu anul 2012, avem trei Capitale Earth Hour România, care şi-au câştigat acest titlu în urma participării la Competiţia pentru Capitala Earth Hour – Bistriţa, Timişoara şi Satu Mare.

Lista oraşelor care participă la Ora Pământului, precum şi detalii despre evenimentele ce au loc în ţară, găsiţi aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură