Optometrist penalizat pentru ca a afirmat ca arterioscleroza este reversibila

Imagini care atesta vindecarea de arteroscleroza
Imagini care atesta vindecarea de arteroscleroza (Courtesy of Sydney J. Bush)

Majoritatea oamenilor nu isi dau seama ce lupta se duce in spatele scenei pentru controlul pietei sanatatii si bolilor. Ocrotirea sanatatii este una dintre cele mai profitabile afaceri – afacerea CEA mai generatoare de profit din lume.

Motivul pentru care industria farmaceutica este atat de periculoasa rezulta din faptul ca profiturile uriase sunt concentrate in mainile a catorva companii farmaceutice.

Marcia Angell, MD, fost redactor sef la Jurnalul de Medicina din New England, a subliniat ca profiturile combinate ale primelor 10 companii farmaceutice din topul Fortune al primelor 500 cele mai profitabile companii din lume, a depasit profitul combinat al celor 490 de companii ramase!

Imaginati-va o intalnire a directorilor executivi ai celor 10 companii in scopul elaborarii unor politici. Cat de mult credeti ca ar promova ingrijirea sanatatii noastre? O poveste pe care oricine o poate verifica in cateva secunde pe Internet este faptul ca Merck, producatorul unui medicament binecunoscut pentru reducerea nivelului de colesterol, o statina, a aflat in anii 1980 ca statinele prezinta o problema: ele reduc productia de coenzima Q10 a muschiului inimii. Descrisa de unii ca "bujia inimii", coenzima Q10 ajuta la initierea batailor inimii.

FDA (Administratia americana pentru Alimente si Medicamente) a aprobat un medicament pentru inima care are puterea de a opri, in cele din urma, inima.

Dandu-si seama de pericolul, Merck a obtinut un brevet pentru un comprimat ce combina statina cu coenzima Q10. A fost acesta sfarsitul problemei? Nu. Pentru ca niciodata nu a fost fabricat.

Graficul pe care l-am desenat in cartea mea "700 de secrete ale Vitaminei C" arata ca in 1958 s-a dat ordinul ca editorii sa nu mai faca referiri la scorbut.

In schimb, scorbutul a fost redenumit ca lipsa de vitamina C, un nume mult mai putin alarmant. Deci, desi probabil peste 80 la suta dintre noi murim direct sau indirect de scorbut, revistele medicale au permis folosirea cuvantului doar de 14 ori intr-un an.

Medicii obisnuiau in trecut sa astepte ca oamenii sa se imbolnaveasca. Dupa cel de-al doilea razboi mondial, se pare ca farmaciile au inceput sa caute unele metode pentru a grabi acest proces. "Codex Alimentarius" este atacul frontal impotriva vitaminelor, care costa scump farmaciile, deoarece sanatatea oamenilor s-a imbunatatit. In curand veti fi nevoiti sa mergeti la medicul dumneavoastra pentru o reteta care sa va permita cumpararea de vitamine.

M-am gandit ca daca voi detecta anumite boli, prin masurarea schimbarilor din ochi, inainte de altii, voi fi felicitat. Nu a fost asa, cel putin nu in profesia medicala.

Am surprins oamenii cand am explicat cum industria farmaceutica a scos pe piata un medicament pe baza de statina pentru a preveni bolile de inima, cand de fapt medicamentul duce la decesul, in cele din urma, a pacientilor prin inhibarea productiei de coenzima Q10 a muschiului inimii.

Recent, Consiliul General pentru Optica din Marea Britanie mi-a ocupat o mare parte din timp, care ar fi fost dedicat cercetarilor mele, cu scopul de a raspunde acuzatiilor sale.

In 2010, m-am retras din studiul lentilelor de contact pentru a salva oamenii cu boli de inima. Am studiat fotografii ale arterei retiniene si am descoperit ca vitaminele opresc boala si dizolva blocajele.

Pe 2 decembrie 2009, am tinut o conferenta la Asociata Medicala Britanica, concluzionand ca "Optometria a depasit bypass-ul coronarian si a transformat cardiologia in 'arta deceptiei'". (Bypass-ul este o interventie chirurgicala pentru scorbut, in loc de vitamina C.)

Eu nu trebuia sa fac aceasta descoperire!

Ceea ce urmeaza este o transcriere a audierii mele in fata Consiliului General pentru Optica. Raspunsurile mele sunt in paranteze:

Consiliul sustine ca, in ceea ce va priveste, domnule Sydney Joseph Bush (inregistrat optometrist):

1. In perioada 2008-2010, in cursul practicarii meseriei de optometrist:

(i) V-ati dat drept practicant al "CardioRetinometriei nutritionale preventive" si/sau ati mentionat ca sunteti capabil sa diagnosticati si sa tratati boala coronariana; [Dr. Bush: Da]

(ii) Ati sustinut despre dumneavoastra ca sunteti in stare sa "vindecat bolile de inima", "sa preveniti tromboza coronariana," si sa oferiti "o profilaxie reala a unui atac de cord"; [Dr. Bush: Da]

(iii) Ati declarat: "CardioRetinometria prezinta cum blocajele din arterele retiniene se dizolva cu vitamine si suplimente"; [Dr. Bush:! Da, exact ca in cazul inimii.]

(iv) Ati pretins ca sunteti "un nou tip de optometrist," oferind "o noua relatie medicala"; [Dr. Bush:. Da, am fost primul]

(v) Recomandati ca pacientii care sufera de probleme cardiovasculare sa fie tratati cu vitamina C si/sau alte forme de hrana; [Dr. Bush: Da]

(vi) Incurajati intreruperea rolului statinelor ca tratament pentru pacienti, cu scopul reducerii riscului de boli cardiace ischemice. [Dr. Bush: Nu la orice pacient, (nu) prin revocarea prescriptiilor medicilor']

2. (i) Fiecare dintre actiunile dvs. in conformitate cu paragrafele 1 (i), (ii), (iii), (iv), (v), si (vi) de mai sus, au fost efectuate cu buna stiinta, in afara calificarii dumneavoastre profesionale ca optometrist inregistrat si/sau era putin probabil sa discrediteze profesia de optometrist. [Dr. Bush: Nu am fost calificat sa fac aceasta descoperire?]

(ii) Fiecare dintre actiunile dvs. in conformitate cu paragrafele 1 (v) si (vi) de mai sus, nu erau conforme cu standardul probatoriu pentru gestionarea bolilor cardiovasculare, dupa cum este prevazut de organismele medicale profesionale, cum ar fi Institutul National pentru Sanatate si Excelenta Clinica, si cu consultanta de risc cardiovascular a societatilor britanice mixte. [Dr. Bush: Eu am reusit! Ei nu au reusit asta timp de 50 de ani!]

(iii) Fiecare dintre actiunile dvs. in conformitate cu paragrafele 1 (i), (ii), (iii), (iv), (v), si (vi) de mai sus puteau sa aiba efecte contrare pentru sanatatea si siguranta pacientilor. [Dr. Bush: 
Doua sute de marturii scrise din partea unor pacienti fericiti sustin contrariul!]

Si in conformitate cu aspectele prezentate mai sus, posibilitatea ca dumneavoastra sa mai practicati este afectata de aceste abateri.

In iulie 2008, Serviciul National de Sanatate din Marea Britanie a refuzat sa-mi reinoiasca contractul ca optometrist cu exceptia cazului in care ma opresc din informarea pacientilor ca aterioscleroza este reversibila.

Dr. Bush practica optometria in Marea Britanie. Site-ul sau este LifeExtensionOptometry.org. Un interviu cu dr. Bush poate fi vizionat aici:

http://www.humber.tv/shows/cardioretinometry-eyes-the-window-to-your-heart

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură