Oprişan, îngenuncheat din nou în instanţă de jurnalistul Oancea. "Baronul" PSD ceruse daune morale de 200.000 lei

Marian Oprişan
Marian Oprişan (Epoch Times România)

Sebastian Oancea, de la Realitatea de Vrancea, l-a "bătut" din nou în instanţă pe "baronul" Marian Oprişan, şef al Consiliului Judeţean şi al organizaţiei PSD Vrancea, care a fost lovit în plin de-a lungul vremii de anchetele jurnalistului.

"Am repurtat a patra victorie definitivă împotriva baronului Marian Oprişan, în procesul în care îmi cerea 200.001 lei pentru că i-am devoalat devalizarea SC Drumuri şi Poduri, contractele acordate preferenţial protejaţilor partidului şi ziariştilor de casă. Recursul a fost respins de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Am fost reprezentat de Adrian Toni Neacşu şi Bogdan Nechita. Alături mi-au fost Freedom House România şi Active Watch, două entităţi care apără libertatea de expresie. Le mulţumesc tuturor şi promit să fiu şi mai înverşunat împotriva penalilor şi a ursarilor prăduitori de ţară", a precizat Sebastian Oancea, pe pagina sa de Facebook.

Într-o declaraţie pentru Epoch Times, jurnalistul şi-a exprimat mulţumirea că justiţia din România funcţionează.

"Baronii sunt o specie pe cale de dispariţie, dar, se pare, Oprişan refuză să iasă onorant din viaţa politică şi administrativă, luptându-se cu jurnaliştii care-i devoalează golăniile din bani publici. Este al patrulea proces pe care îl câştig în toate fazele: fond, apel, recurs. Interesant este de unde a avut bani Oprişan să dea unei importante case de avocatură peste 100 de mii de euro ca să se lupte cu mine. Mai bine făcea un drum sau o grădiniţă, cu banii ăştia", a precizat Sebastian Oancea.

Reamintim că Oprişan l-a dat în judecată pe jurnalist pentru o investigaţie publicată în 2006 intitulată "Nababii contractelor pe bani publici din judeţ: deputaţi, ziarişti şi sponsori la partid, cu probleme penale".

"De mai bine de 10 ani, o mână de oameni, cu relaţii mai mult sau mai puţin apropiate de preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, şeful PSD Marian Oprişan, adună milioane de euro din contracte cu statul, pe servicii sau lucrări. Fie că sunt parlamentari, ziarişti de casă ori oameni de afaceri – sponsori generoşi la partid – ei se regăsesc an de an pe listele achiziţiilor publice efectuate de instituţiile publice vrâncene.

În unele cazuri câştigă licitaţii prin preţul cel mai mic, dar contractele, implicit sumele, se suplimentează prin subsecvente, în altele, mult mai multe, primesc contracte prin încredinţări directe. Aceste persoane sunt exact acolo unde trebuie să fie şi când trebuie să fie pentru a primi o lucrare de asfaltare, de construcţie sau pentru a presta un serviciu de publicitate.

În cele ce urmează, vă vom prezenta câţiva dintre nababii Vrancei, abonaţi constant la banul public", scria Sebastian Oancea în ancheta respectivă.

Vă invităm să citiţi materialul care l-a determinat pe Oprişan să îşi caute "dreptatea" în instanţă. (aici).