Oprea: "Îl sprijinim pe preşedinte să numească un premier competent şi miniştri tehnocraţi"

După consultările cu preşedintele ţării, Gabriel Oprea a declarat că formaţiunea sa agrează ideea unui guvern tehnocrat. Totodată, Oprea şi-a exprimat susţinerea şi pentru nominalizarea lui Liviu Voinea ca premier.
Gabriel Oprea
Gabriel Oprea (Eugen Horoiu / Epoch Times România)
Loredana Diacu
10.11.2015

Delegaţia UNPR a ieşit de la consultările cu partidele iniţiate de preşedintele Iohannis, în vederea nominalizării viitorului premier. Prezent la discuţiile de la Cotroceni, preşedintele formaţiunii, recent demisionatul ministru Gabriel Oprea, a declarat că el, împreună cu UNPR, va susţine decizia preşedintelui României privind guvernul tehnocrat.

“La consultări, am discutat cu preşedintele Iohannis. Dorim un prim-ministru competent, şi un guvern cu miniştri tehnocraţi”, a declarat Oprea, citat de B1 TV.

Comentând propunerea PSD, de a-l pune pe Liviu Voinea premier, Oprea a declarat că partidul său îl susţine pe actualul viceguvernator al BNR, adăugând că îl crede competent pentru post.

„L-am informat pe Dragnea de poziţia noastră. Domnul Voinea ne-a fost coleg, un adevărat profesionist. Am spus că îl sprijinim pe preşedintele României. Îl sprijinim pe preşedinte să numească un premier competent şi miniştri tehnocraţi”, a precizat Oprea, adăugând că este convins că "toate partidele politice, pentru stabilitatea României, va sprijini alegerea preşedintelui României.”

Reamintim că preşedintele Iohannis are programate, marţi, consultări cu partidele şi formaţiunile politice reprezentate în Parlament, în vederea desemnării unui candidat pentru funcţia de premier. După ce ieri şeful statului a avut întrevederi cu PSD şi PNL, astăzi urmează convorbiri cu UDMR, UNPR, ALDE şi reprezentanţii grupului parlamentar al minorităţilor naţionale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor