Tăriceanu: Nu ştiu dacă suspendarea lui Iohannis mai trebuie să fie prima preocupare a Coaliţiei

Câtă vreme preşedintele Iohannis va respecta Constituţia şi nu va împiedica demersul "de a scoate mizeria la suprafaţă", mizeria însemnând componentele statului paralel, suspendarea nu mai trebuie să fie prima preocupare a Coaliţiei.
Călin Popescu-Tăriceanu
Călin Popescu-Tăriceanu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

În timp ce liderul PSD Liviu Dragnea vorbeşte tot mai apăsat de suspendarea şefului statului, afirmând că doar o minune îl mai poate salva pe Iohannis, pe de altă parte Călin Popescu Tăriceanu susţine că suspendarea nu mai trebuie să fie o primă preocupare a Coaliţiei, atât timp cât preşedintele respectă Constituţia şi nu va împiedica lupta cu statul paralel.

Întrebat la Antena 3 dacă demersul de suspendare este în continuare oportun, Tăriceanu a răspuns:

"Atâta vreme cât preşedintele va respecta Constituţia, va lăsa ca lucrurile să evolueze normal în acest demers de a scoate mizeria la suprafaţă, mizeria însemnând toate componentele statului paralel, nu ştiu dacă suspendarea mai trebuie să fie prima preocupare.

Trebuie să existe un motiv politic şi constituţional solid", a declarat Tăriceanu, care anterior apreciase că, prin plecarea lui Kovesi, a fost demantelat cel de al doilea pilon al statului paralel (primul pilon fiind Florian Coldea).

Reamintim că miercuri liderul PSD, Liviu Dragnea, l-a acuzat la Antena 3 pe preşedintele Klaus Iohannis că ar fi implicat direct în condamnarea sa şi a susţinut că suspendarea preşedintelui este iminentă, doar „o minune” ar mai putea împiedica suspendarea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne