ONU avertizeaza ca se prefigureaza o criza alimentara in Sudan

Organizatia Natiunilor Unite avertizeaza ca cele doua state din Sudan se confrunta cu o criza alimentara din cauza luptelor dintre trupele guvernamentale si partidul fostilor rebeli.
O femeie sudaneza vinde fructe in orasul Juba. Organizatia Natiunilor Unite avertizeaza ca cele doua state din Sudan se confrunta cu o criza alimentara din cauza luptelor dintre trupele guvernamentale si partidul fostilor rebeli. (SIMON MAINA / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
06.10.2011

Organizatia Natiunilor Unite avertizeaza ca cele doua state din Sudan se confrunta cu o criza alimentara din cauza luptelor dintre trupele guvernamentale si partidul fostilor rebeli.

Organizatia pentru Alimentatie si Agricultura (FAO) a Natiunilor Unite a solicitat miercuri "masuri urgente" in statele Blue Nile si Kordofanul de Sud, ambele fiind situate de-a lungul granitei cu noul stat independent Sudanul de Sud.

FAO a declarat ca disponibilitatea alimentelor in aceste state a fost redusa in mod semnificativ ca urmare a violentelor in curs de desfasurare intre armata sudaneza si membrii Miscarii nordice de Eliberare a Poporului Sudanez (SPLM-North)

SPLM-North este ramura nordica a organizatiei care a luptat impotriva guvernului din Khartoum in timpul indelungatului razboi civil din Sudan si este in prezent partidul de guvernamant din Sudanul de Sud.

FAO a declarat ca lipsa de alimente a provocat deja o dublare a preturilor. Se estimeaza ca cel putin 235.000 de oameni au nevoie de ajutor.

Agentia sustine ca luptele au perturbat sezonul de plantare din regiune si ca acestea au fost declansate in perioada „neproductiva” a anului, cand stocurile alimentare casnice sunt la cel mai mic nivel.

Agentia a declarat ca amploarea reala a problemei nu este clara, deoarece Khartoum-ul a interzis grupurilor umanitare sa intre in Blue Nile. O mica echipa a ONU se afla in prezent in Kordofanul de Sud.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor