ONU a cerut Coreei de Nord să înceteze lansarea de rachete

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon. (Jure Makovec / AFP / GettyImages)
Epoch Times România
20.05.2013

Şeful Naţiunilor Unite şi-a exprimat speranţa că Coreea de Nord va renunţa la testarea de rachete după ce statul stalinist a lansat sâmbătă trei rachete cu rază scurtă de acţiune în mare.

Vorbind duminică în Rusia, Secretarul General al ONU Ban Ki-moon a cerut Phenianului să se abţină de la orice lansări viitoare şi să reia cu marile puteri discuţiile stagnate privind programul sau nuclear.

Ban se află în staţiunea de la Marea Neagră Soci pentru a se întâlni cu preşedintele rus, Vladimir Putin, în scopul purtării de discuţii privind Siria.

În ciuda apelului lui Ban, Seulul a declarat că Coreea de Nord a lansat a patra rachetă duminică după-amiază în Marea de Est, de asemenea cunoscută sub numele de Marea Japoniei.

Un purtător de cuvânt al Ministerului sud-coreean al Apărării a declarat sâmbătă că intenţia Nordului nu a fost clară. El a spus că armata sud-coreeană urmăreşte cu atenţie lansările suplimentare şi alte "posibile provocări."

La începutul acestui an Phenianul a ameninţat Coreea de Sud şi SUA cu lovituri nucleare, ca urmare a exerciţiilor militare anuale SUA-Coreea de Sud şi a sancţiunilor ONU impuse Nordului după cel de-al treilea test nuclear din februarie.

În urmă cu aproximativ două luni, Coreea de Nord a tras două rachete cu rază scurtă de acţiune în largul coastei de est. Phenianul efectuează de obicei astfel de exerciţii într-un efort de a-şi îmbunătăţi arsenalul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor