OMV Petrom înteţeşte demersurile pentru a cumpăra E.ON Energie [surse]

(Getty Images)
Ana Ion
28.05.2024

​Producătorul de ţiţei şi gaze OMV Petrom are intenţii certe de a negocia cu grupul german E.ON achiziţionarea companiei de furnizare a gazelor şi electricităţii din România, E.ON Energie, care acoperă o piaţă de circa 3,4 milioane de consumatori, relatează Hotnews, citând surse apropiate participanţilor la negocieri.

OMV Petrom vrea să încheie un parteneriat şi să accelereze procedurile în procesul de negociere, pentru a recupera din avansul pe care îl are Romgaz, principalul competitor.

Acţionarii Romgaz, companie majoritară de stat, au aprobat pe 11 aprilie achiziţionarea de asistenţă juridică pentru a analiza tranzacţia.

Reprezentanţii grupului german E.ON au confirmat, recent, intenţia de a vinde afacerea de furnizare a gazelor şi energiei electrice din România.

Pentru OMV Petrom ar fi dezavantajoasă preluarea furnizării E.ON de către Romgaz, deoarece ar putea însemna pierderea unui client important. OMV Petrom, în calitate de producător de gaze, vinde cantităţi mari de gaze către E.ON Energie, care, mai departe, le furnizează către cei 3,4 milioane de consumatori din portofoliul său.

Articolul integral poate fi citit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor