Omului de afaceri pus sub invinuire in "dosarul Valiza" i-au fost prezentate acuzatiile

Epoch Times România
11.11.2008

Omului de afaceri de la care George Becali sustine ca urma sa cumpere terenuri in Cluj, Radu Marino, i s-a prezentat, luni, materialul de urmarire penala, acesta declarand ca are un contract legal cu Becali pentru vanzarea terenului.

Clujeanul de la care George Becali sustine ca urma sa cumpere terenuri in Cluj, Radu Marino, invinuit in "dosarul Valiza" pentru favorizarea infractorului, a declarat, luni, la iesirea de la DNA Cluj, unde i s-a prezentat materialul de urmarire penala, ca are un contract legal cu Becali pentru vanzarea terenului.

Radu Marino s-a prezentat la DNA Cluj, unde procurorii i-au prezentat materialul de urmarire penala.

"Am fost la domnul Becali la palat, am dormit acolo si am incheiat un contract legal, inregistrat la Tribunal pentru vanzarea terenului. Am primit de la Becali un avans, iar in 7 mai era termenul pana la care trebuia sa primesc si restul de bani, pana la 1.700.000 de euro. De-abia astept sa ajunga acest dosar in instanta, ca sa imi primesc si restul banilor pe teren. Cred ca in acest dosar ordinul vine mai de sus, dar nu pot sa va spun mai multe", a spus Marino.

In "dosarul Valiza", procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au inceput urmarirea penala, in data de 7 mai, fata de George Becali - finantator al Clubului de fotbal "Steaua Bucuresti", acuzat de doua infractiuni de dare de mita; Teia Sponte - persoana din anturajul lui Becali George - acuzat de complicitate la dare de mita; Anton Dobos - presedintele Clubului de fotbal "Universitatea Cluj", acuzat de luare de mita; Traian Bendorfean - cunostinta a lui Dobos Anton, acuzat de complicitate la luare de mita.

In rezolutia de incepere a urmaririi penale, procurorii au retinut ca, in data de 11 mai 2006, Becali George, finantator al Clubului de fotbal Steaua Bucuresti, "a facut o promisiune ferma" jucatorilor de fotbal de la FC "Gloria 1922 Bistrita" oferind acestora cate 5.000 de euro in cazul obtinerii unui rezultat de egalitate sau cate 10.000 de euro in caz de victorie in meciul cu echipa FC "Rapid Bucuresti" ce urma sa aiba loc a doua zi.

In perioada 5-7 mai anul acesta, Becali "a oferit direct si indirect suma de 1,7 milioane de euro" lui Dobos Anton, presedintele clubului "Universitatea Cluj", precum si unor jucatori ai acestei echipe, pentru ca, in ultima etapa a campionatului de fotbal al Romaniei 2007-2008 din data de 7 mai 2008 clubul universitar "sa isi apere corect sansele de joc si sa faca tot ce este posibil pentru a obtine cel putin un rezultat de egalitate" in meciul cu echipa "CFR 1907 Cluj", contracandidata echipei FC "Steaua Bucuresti" la castigarea titlului de campioana.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor