Oltean (PDL): Scrisoarea preşedintelui Băsescu, un gest pe care Opoziţia nu ştie să-l aprecieze

Epoch Times România
07.04.2012

Secretarul general al PDL, deputatul Ioan Oltean, a declarat sâmbătă, la Bistriţa, că scrisoarea preşedintelui Traian Băsescu prin care acesta şi-a anunţat intenţia de a demisiona în cazul în care USL acceptă revizuirea Constituţiei reprezintă "un gest absolut remarcabil pe care Opoziţia nu ştie să-l aprecieze".

"Este un gest absolut remarcabil al preşedintelui, pe care de altfel domnia sa l-a mai făcut public şi cu altă ocazie, când a spus că pentru realizarea unor deziderate majore ce vizează reformarea societăţii româneşti domnia sa este în măsură să renunţe la doi ani de mandat şi să realizeze un Parlament unicameral şi o diminuare a numărului de parlamentari. Este un gest pe care, din păcate, Opoziţia nu ştie să-l aprecieze şi să-l valorifice", a declarat Oltean în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit lui Ioan Oltean, PDL susţine acest demers al preşedintelui României, chiar dacă ar reprezenta o pierdere pentru partid demisia sa.

"Sigur că pentru noi este o pierdere, este vorba de doi ani de mandat la Preşedinţia României, dar sacrificiul pe care domnul preşedinte vrea să îl facă este unul care merită a fi luat în considerare", a spus liderul PDL.

Comentând reacţia Opoziţiei la scrisoarea trimisă de preşedintele Traian Băsescu, secretarul general al PDL a afirmat că acest lucru indică faptul că revizuirea Constituţiei nu se va putea face în acest mandat parlamentar.

"Luând în calcul gestul Opoziţiei, revizuirea Constituţiei în actualul mandat nu are nicio şansă. E vorba de o majoritate pe care actuala Putere nu poate să o asigure sub nicio formă fără participarea efectivă a Opoziţiei aproape în întregul ei", a explicat Oltean.

Social-democraţii nu au ce negocia sau discuta cu preşedintele Traian Băsescu şi nu acceptă "minciunile sau propunerile otrăvite" ale acestuia, a declarat sâmbătă, de la tribuna Congresului extraordinar al PSD, preşedintele partidului, Victor Ponta.

Preşedintele PC, Daniel Constantin, a declarat, la rândul său, că nu acordă prea mare importanţă scrisorii transmise de către preşedintele Traian Băsescu deoarece revizuirea Constituţiei este un subiect important care nu poate fi tratat printr-o "scrisoare pierdută la ceas de seară", ci numai în cadrul unui Parlament legitim.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor