Oltean despre discursul lui Ponta: Ponderat, echilibrat, un adevărat discurs de lider de opoziţie

Liderul PSD, Victor Ponta. (Andrei Popescu/Epoch Times România)
Epoch Times România
10.02.2012

Discursul preşedintelui PSD Victor Ponta din Parlament, la votul de învestitură dat Cabinetului Ungureanu, este o dovadă că "acesta deţine calităţi care îl recomandă să fie şi să rămână în opoziţie în continuare", a declarat vineri, la Bistriţa, secretarul general al PDL, Ioan Oltean.

Oltean a ţinut să îl felicite pe Victor Ponta pentru discursul său "ponderat, echilibrat, un adevărat discurs de lider de opoziţie".

"Opoziţia din nou s-a dat în stambă. Opoziţia, în loc să perceapă şi să intuiască în mod corect care sunt modalităţile constituţionale de a ajunge la putere şi să fie prezentă în Parlament pentru a participa la votul de învestitură şi a vota împotrivă, s-a mulţumit să facă politică în afara Parlamentului şi pe sticla televiziunilor. Nu pot decât să salut şi să-l felicit pe Victor Ponta. Am ajuns în această situaţie, să-l felicit, pentru că a fost prezent în Parlament. Sigur, îl felicitam şi mai abitir dacă era prezent cu toate cele două grupuri parlamentare ale PSD. Dar faptul că a avut iniţiativa de a fi prezent acolo, de a avea un discurs ponderat, echilibrat, un adevărat discurs de lider de opoziţie este un mare pas înainte. Este o dovadă că Victor Ponta deţine calităţi care îl recomandă să fie şi să rămână în opoziţie în continuare, pentru a putea avea un dialog foarte bun cu puterea, un dialog constructiv. Este pentru prima dată când face o asemenea dovadă şi este de apreciat acest lucru", a spus Oltean.

Liderul PDL şi-a explicat felicitările adresate lui Victor Ponta prin faptul că "întotdeauna copiii trebuie încurajaţi şi apreciaţi".

"Doamne fereşte, noi nu vrem moartea păcătosului, ci îndreptarea lui. Victor Ponta a luat-o pe o cale greşită şi e tânăr, e un om cu reale perspective şi avem nevoie de o opoziţie constructivă şi deocamdată el e singurul care poate să facă o opoziţie constructivă. Şi am văzut că dă semne serioase de revenire la un comportament absolut responsabil şi rezonabil şi nu văd nimic rău în a încuraja şi a aprecia. Întotdeauna copiii trebuie încurajaţi şi apreciaţi", a mai declarat Oltean.

Ioan Oltean spune că puterea nu are niciun interes să se destrame USL, dar că opoziţia a ales "calea greşită" prin faptul că a părăsit Parlamentul şi încearcă să ajungă la putere "prin forţa străzii".

"Calea greşită este că au părăsit Parlamentul, că încearcă să ajungă la putere prin forţa străzii şi nu forţa Parlamentului. Aceasta este greşeala. (...) Nu ştiu de cine a fost desemnat, dar, dacă a fost desemnat de către conducerea USL, cu atât mai mult şi mai bine. Dar se pare că nu aceasta este realitatea, se vede după reacţia PNL. Nici nu e dorinţa noastră să se destrame, n-avem niciun interes să se destrame USL, avem interesul ca ei să fie prezenţi în Parlament şi să avem un dialog putere - opoziţie constructiv şi realmente în interesul poporului", a afirmat secretarul general al PDL.

Oltean a ţinut, însă, să critice atât atitudinea "nemuritorului" Crin Antonescu, dar şi faptul că Victor Ponta ar fi fost "urecheat" de către Dan Voiculescu, cel care, în opinia democrat-liberalului "supervizează USL".

"În contrast cu Victor Ponta, îl avem pe nemuritorul Crin Antonescu, care s-a dovedit şi de data aceasta totalmente neinspirat, menţinându-se pe aceeaşi linie critică, pe acel gică-contra pentru care nimic nu e bine, nimic nu e bun, în afară de ceea ce spune şi face el, într-un contrast izbitor cu ceea ce a făcut Victor Ponta. Evident că gestul lui Victor Ponta l-a nemulţumit pe cel care coordonează, supervizează USL, pe domnul Voiculescu, care de îndată i-a chemat la ordine şi s-a instalat din nou pacea de la Grivco, unde Victor Ponta a fost urecheat pentru gestul lui absolut corect şi responsabil de a fi prezent în Parlament, de a arăta că există posibilitatea şi disponibilitatea lui şi a PSD de a dialoga cu guvernul dacă sunt îndeplinite anumite condiţii. Eu sper că această pace de la Grivco să dureze până mâine şi mâine Victor Ponta să realizeze din nou că e nevoie de PSD în Parlament, că e nevoie de un dialog între putere şi opoziţie, că e nevoie de oameni care să tragă de mânecă guvernul când greşeşte, dar nu în stradă, ci în Parlament", a mai spus Ioan Oltean.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor