Olguţa Vasilescu acuzată că a dat dovadă de duplicitate şi rea-credinţă

Guvernul Tudose, care nu încetează să ia decizii opuse promisiunilor făcute în campania electorală, a făcut un cadou de sărbători clientelei politice aflate în sistemul public, a atras atenţia deputata Mara Calista.
Olguta Vasilescu(Ministrul Muncii si Justitiei Sociale),
Olguta Vasilescu(Ministrul Muncii si Justitiei Sociale), (Florin Chirila/Epoch Times)

În timp ce aşa-zisa "Revoluţie fiscală" sufocă mediul privat, Guvernul PSD-ALDE a făcut un cadou de sărbători clientelei politice, deşi decizia vine în contradictoriu cu angajamentele electorale ale social-democraţilor, a transmis vineri, în cadrul unui comunicat de presă, deputata PNL Mara Calista.

"Executivul a adoptat, în data de 28 decembrie 2017, pe furiş, Ordonanţa de Urgenţă nr. 116, prin care hotărârea de a elimina cumulul pensiei cu salariul din acelaşi sistem, stabilită prin OUG nr. 103, a fost abrogată. Toate acestea s-au întâmplat deşi ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a susţinut recent că "nu se justifică posibilitatea de a încasa două pensii din acelaşi sistem şi nici de a încasa o pensie din sistemul public şi o pensie de serviciu". Sunt extrem de curioasă cum justifică, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, această decizie", a declarat Mara Calista.

Deputata PNL consideră că, în orice caz, singurul răspuns pe care ar trebui să-l ofere opiniei publice Olguţa Vasilescu este demisia din Guvern pentru că a dat dovadă de duplicitate şi rea-credinţă.

"O realitate este certă, în programul de guvernare al PSD-ALDE una din cele mai importante prevederi era cea a unei noi legi a pensiilor care să rezolve inechităţile existente în acest sistem, fapt care acum este eludat. Coaliţia majoritară nu a reuşit să adopte o nouă lege a pensiilor, însă a reuşit ca în termen de trei săptămâni să adopte două ordonanţe de urgenţă care, după cum vedem, satisfac în realitate clientela politică, şi nu majoritatea pensionarilor cu venituri foarte mici", a precizat Mara Calista.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne