Oficialii olimpici investighează acuzaţiile legate de scandalul pariurilor

Oficialii Jocurilor Olimpice au declarat că investighează acuzaţiile conform cărora un concurent irlandez, ce nu a fost numit, ar fi pus un pariu cu un adversar în timpul Jocurilor Olimpice de la Beijing din 2008.
Peter O'Leary şi David Burrows (Irlanda) la Jocurile Olimpice 2012, Weymouth, Marea Britanie (Clive Mason / Getty Images)
Jack Phillips
31.07.2012

Oficialii Jocurilor Olimpice au declarat că investighează acuzaţiile conform cărora un concurent irlandez, ce nu a fost numit, ar fi pus un pariu cu un adversar în timpul Jocurilor Olimpice de la Beijing din 2008.

Se crede că atletul ar concura şi la Jocurile Olimpice de la Londra, a raportat BBC.

Comitetul Olimpic Internaţional interzice sportivilor să parieze împotriva lor înşişi. Consiliul olimpic din Irlanda a declarat că nu va oferi informaţii despre identitatea atletului.

Ziarul The Independent cu sediul în Irlanda a raportat pentru prima oară scandalul, spunând că sportivul în cauză a plasat două pariuri împotriva sa în timpul Jocurilor Olimpice din 2008. Ziarul, care citează sursele familiare cu situaţia, au raportat ulterior că atletul în cauză este Peter O'Leary.

El a făcut o "greşeală naivă" în timpul Jocurilor din 2008, a declarat o sursă pentru The Independent.

Preşedintele Consiliului olimpic din Irlanda, Pat Hickey, a relatat pentru publicaţie că atletul se va confrunta cu "sancţiuni severe" şi ar putea fi chiar exclus din Jocurile Olimpice. Totuşi, acest lucru probabil nu se va întâmpla, deoarece mai întâi trebuie să aibă loc o investigaţie.

O declaraţie din partea Comitetului Olimpic Internaţional, obţinută de BBC, susţine că acesta colaborează cu organizatorii Jocurilor Olimpice din Irlanda pentru a rezolva problema.

"Acest lucru include multe probleme juridice", a afrimat Hickey în week-end, "iar acum, prioritatea noastră nu este deranjarea inutilă a concurenţilor".

Irlanda are peste 60 de sportivi care concurează în timpul Jocurilor Olimpice din 2012.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor