Oficiali de la Chişinău transmit condoleanţe Rusiei după explozia din Sankt-Petersburg

Condoleanţe.
Condoleanţe. (facebook.com/profil Andrian Candu)

Reprezentanţii guvernării de la Chişinău, Igor Dodon, Andrian Candu şi Pavel Filip au transmis condoleanţe familiilor îndoliate, poporului rus, preşedintelui şi şefului Guvernului Federaţiei Ruse în legătură cu explozia care s-a produs luni în metroul din Sankt-Petersburg.

În mesajul său, premierul Pavel Filip menţionează că Republica Moldova este alături de poporul rus în aceste clipe de grea încercare. Totodată, prim-ministrul a reiterat poziţia fermă a ţării privind condamnarea actelor de terorism şi necesitatea consolidării eforturilor în lupta cu aceste mişcări radicale.

„Este un act inuman de violenţă pe care îl condamnăm cu fermitate. În numele Guvernului, exprim sincere condoleanţe familiilor îndurerate şi le doresc recuperare grabnică celor răniţi”, scrie în mesajul semnat de Pavel Filip.

Conform informaţiilor preliminare, în urma exploziei din Sankt-Petersburg ar fi fost înregistraţi 10 decedaţi şi cel puţin 50 de răniţi. Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al RM anunţă că, până în prezent, printre victime nu au fost identificaţi cetăţeni ai Republicii Moldova.