Oficialii americani recunosc că nu există o supraveghere activă a efectelor pe termen lung ale vaccinurilor COVID-19

(Getty Images)
Megan Redshaw
20.02.2024

În cadrul unei audieri din 15 februarie a Subcomitetului Select pentru pandemia de coronavirus, oficialii din domeniul sănătăţii din SUA au evitat o întrebare atunci când au fost întrebaţi dacă Administraţia Americană pentru Alimente şi Medicamente (FDA) efectuează în mod activ o supraveghere extinsă a siguranţei celor care au primit primele vaccinuri COVID-19.

Reprezentanta Nicole Malliotakis (R-N.Y.) l-a întrebat pe Dr. Peter Marks, directorul Centrului pentru evaluarea şi cercetarea produselor biologice din cadrul FDA, dacă FDA efectuează o supraveghere activă şi dacă există indicatori specifici de sănătate pe care îi studiază şi care ar putea semnala tendinţe care necesită o anchetă suplimentară.

"De fiecare dată când trecem şi efectuăm monitorizarea siguranţei, începem din nou şi ne întoarcem până în 2020. În unele cazuri în care căutăm anumite lucruri, am putea folosi o fereastră diferită, dar, într-adevăr, trebuie să ne uităm de la începutul perioadei de supraveghere. Îi pot da cuvântul doctorului Jernigan, deoarece el poate vorbi în numele CDC (Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor) în această privinţă", a declarat Dr. Marks.

"Deci, în ceea ce priveşte miocardita, cu siguranţă am monitorizat problema cu diferite sisteme de date diferite. Cred că cele mai recente date demonstrează cu adevărat că este de aproximativ opt ori mai puţin probabil să faci miocardită dacă eşti vaccinat în comparaţie cu cei care nu sunt vaccinaţi", a răspuns Dr. Daniel Jernigan, director al Centrului Naţional pentru Boli Infecţioase Emergente şi Zoonotice din cadrul CDC.

Reprezentanta Malliotakis i-a spus lui Jernigan că vrea să ştie "totul", nu doar despre miocardită.

Dr. Jerrigan i-a cerut să repete întrebarea, iar aceasta a întrebat din nou dacă FDA a efectuat o monitorizare extinsă a siguranţei asupra primilor beneficiari ai vaccinurilor COVID-19.

"Majoritatea rapoartelor pe care le primim cu privire la reacţiile adverse sunt în cele câteva săptămâni de la vaccinare", a menţionat Jernigan.

În ceea ce priveşte monitorizarea acestora în timp, Jernigan a afirmat că agenţia are sisteme de "eficacitate a vaccinurilor" în vigoare la CDC.

Nici Jernigan şi nici Marks nu au făcut referire la vreo iniţiativă de supraveghere activă întreprinsă de agenţiile lor pentru a monitoriza persoanele care au primit vaccinurile originale COVID-19 pentru a vedea dacă există efecte pe termen lung asupra sănătăţii.

"Nu există niciun sistem de supraveghere pe termen lung a siguranţei vaccinurilor în această ţară. FDA şi CDC nu caută în mod activ semnale de siguranţă. Ei nu au găsit miocardita sau sindromul de tromboză cu trombocitopenie care a dus la retragerea vaccinului COVID de la J&J - aceste semnale au fost descoperite de Agenţia Europeană pentru Medicamente. Vaccine Safety Datalink nu a coroborat niciodată niciun semnal de siguranţă a vaccinurilor, inclusiv miocardita, deoarece nu poţi găsi ceea ce nu cauţi", a declarat pentru The Epoch Times Liz Willner, fondatoarea OpenVAERS.

Potrivit CDC, Sistemul de raportare a reacţiilor adverse la vaccinuri (VAERS) este un sistem de raportare pasivă, gestionat în comun de FDA şi CDC, care se bazează pe faptul că persoanele fizice trimit rapoarte despre experienţele lor către aceste agenţii. Acesta nu este conceput pentru a determina dacă un vaccin a cauzat o problemă de sănătate. Vaccine Safety Datalink utilizează date electronice de sănătate de la site-urile participante pentru a monitoriza şi evalua siguranţa vaccinurilor şi nu este disponibil publicului. La un moment dat, în timpul audierii, Dr. Marks a fost întrebat dacă vaccinurile anti COVID-19 au dus la o creştere a numărului de cancere şi dacă "cancerele turbo" sunt reale.

"Sunt hematolog oncolog certificat de către consiliu. Nu ştiu ce este un turbo cancer. A fost un termen folosit pentru prima dată într-o lucrare în experimente pe şoareci care descria un răspuns inflamator. Noi nu am detectat nicio creştere a numărului de cancere cu vaccinurile COVID-19", a declarat Dr. Marks.

Ancheta a făcut parte dintr-un lung şir de interpelări pentru a examina supravegherea post-comercializare a guvernului privind siguranţa vaccinului anti COVID-19 şi procesul de soluţionare a cererilor de despăgubire.

Directorul FDA, Dr. Peter Marks, a declarat că au încercat să fie pregătiţi pentru rapoartele care ar putea ajunge în VAERS, dar au primit o avalanşă "extraordinară" de rapoarte de reacţii adverse după ce au fost lansate vaccinurile împotriva COVID-19.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor