Oficiali comunişti chinezi distrug o biserică catolică cu buldozerele

Biserica catolică Liangwang, din provincia chineză Jinan, înainte şi după distrugerea ei
Biserica catolică Liangwang, din provincia chineză Jinan, înainte şi după distrugerea ei (Captură Imagine)

Agenţi ai guvernului comunist chinez au demolat o biserică catolică în provincia Jinan, culcând-o în întregime la pământ cu buldozerul, în ciuda faptului că biserica dispunea de un permis de a funcţiona legal.

Aproximativ 40 de oficiali şi angajaţi guvernamentali au năvălit în biserica catolică Liangwang în dimineaţa zilei de 17 iulie, potrivit unui raport publicat în 4 august.

Autorităţile comuniste care au sosit la faţa locului fără un avertisment în prealabil le-au percheziţionat pe cele trei femei care se ocupau de biserică – Gao Rongli, Zhang Şiling şi Li Xiangmei – distrugându-le telefoanele mobile şi alungându-le cu forţa din zonă.

Alţi 30 de bărbaţi au sosit ulterior cu buldozere, distrugând în întregime clădirea, altarul şi mobilierul bisericii. Oficialii aparent au dat foc la ceea ce rămas din biserică.

Demolarea bisericii Liangwang a fost justificată ca făcând parte dintr-un plan de dezvoltare urbană pentru o nouă zonă rezidenţială şi pentru construirea unei staţii de tren, potrivit unor rapoarte.

Incidentul din 17 iulie a reprezentat al doilea caz de distrugere a unei biserici în provincia chineză Jinan în ultimele luni, iar a treia biserică pare să aibă aceeaşi soartă în curând. Astfel, oficialii comunişti au demolat biserica catolică Shilihe şi vor distruge biserica catolică Wangchun.

Potrivit intelectualului Ying Fuk-tsang din Hong Kong, recentul atac al comunităţilor creştine din China are loc ca o consecinţă a pregătirilor desfăşurate de peste 2 ani la nivel provincial, orăşenesc şi districtual de către Departamentul de Muncă pentru un Front Unit din cadrul Partidului Comunist Chinez.

Creştinii locali s-au adunat pe locul bisericii distruse Shilihe în 23 iulie pentru a se ruga şi a protesta împotriva acţiunilor dure ale guvernului comunist.

Distrugerea bisericilor creştine a fost un proces continuu în timpul preşedinţiei lui Xi Jinping.

În luna iunie, oficiali de partid au folosit excavatoare şi camioane pentru a demola sanctuarul Doamna Noastră de pe Muntele Carmel (un titlu dat Fecioarei Maria) din provincia Henan, un loc popular de pelerinaj al catolicilor încă de la înfiinţarea sa în 1903.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe