Occidentalii călătoresc în Rusia şi Ucraina pentru a-şi găsi soţii 'tradiţionale şi sexy'

(Photos.Com)

În Rusia şi Ucraina prosperă 'industria' care se ocupă cu găsirea de mirese tinere, tradiţionale şi sexy pentru occidentalii bogaţi, îndeosebi britanici şi americani, de obicei mult mai în vârstă decât viitoarele mirese, care călătoresc în aceste ţări, după ce nu au reuşit să îşi găsească dragostea acasă, relatează Daily Mail.

Bărbaţii occidentali plătesc de obicei între 1.500 şi 3.000 de lire sterline pentru excursii în mai multe oraşe foste sovietice, în care dincolo de atracţiile locului, li se promit întâlniri cu 'cât mai multe femei posibil'.

Deşi Ucraina este cunoscută pentru economia sa cu probleme, 'piaţa întâlnirilor' - sau 'târgul de vite', după cum preferă să-l numească criticii - pare să înflorească, în parte din cauza faptului că procedura de acordare a vizelor merge mult mai repede decât în Rusia sau în alte state din fosta URSS.

Bărbaţilor li se promite că se vor afla 'în compania unor femei sincere, tinere şi frumoase, care cred în valorile familei', dar şi că vor întâlni 'mai multe femei frumoase în 11 zile decât ar face-o în cinci ani'.

În cadrul întâlnirilor, unui grup de 15-25 de bărbaţi li se face cunoştinţă cu 150 - 250 de femei, care adesea trebuie să comunice prin intermediul unui interpret. Mulţi dintre bărbaţi au de două ori vârsta femeilor, uneori fiind chiar şi mai în vârstă. Pentru a uşura comunicarea, bărbaţii şi tinerele poartă ecusoane cu numele, dar şi numere în cazul fetelor.

'Clienţii noştri se întâlnesc cu până la cinci femei pe zi', se mândreşte site-ul 'A Foreign Affair', care oferă excursii bărbaţilor occidentali singuri într-un număr de ţări, printre care Rusia şi Ucraina. Adesea, astfel de excursii includ unul sau două oraşe, unele chiar de provincie, unde nivelul de trai este mai scăzut şi în care este mai probabil ca femeile să aleagă un străin, indiferent cât de nepotrivit ar fi acesta.

'Vreau o soţie tradiţională şi mulţi bărbaţi prezenţi aici doresc acelaşi lucru ', explică - sub acoperirea anonimatului - un funcţionar public cu început de chelie, de la Ministerul de Interne britanic, aflat la prima vizită în Ucraina. 'Femeile noastre sunt crescute pentru a fi independente, îşi trăiesc propriile vieţi şi nu au grijă de bărbaţi, aşa cum o făceau mamele noastre', susţine britanicul, care recunoaşte că a fost convins să plătească excursia după ce a auzit că rusoaicele şi ucrainencele 'nu sunt contaminate de toate chestiile astea feministe'.

'Vreau o fată de modă veche crescută într-o familie strictă,' recunoştea şi Jim DiGregorio, de 68 de ani, din Arizona, într-un reportaj despre fenomenul căutării de neveste în Europa de Est, realizat de către Sky News, în 2011.

Galina (23 de ani) este una dintre tinerele care a participat la mai multe astfel de întâlniri în Kiev. 'Sunt în căutarea unui partener străin pentru că vreau stabilitate în viaţă. Aici, cazurile de violenţă domestică sunt numeroase, bărbaţii noştri beau până îşi pierd minţile, iar rata divorţurilor este ridicată. Cred că merit mai mult decât atât', susţine tânăra.

'Atunci când o femeie are doar şanse limitate la o carieră profesională şi este plătită cu 30% mai puţin decât bărbaţii, aşa cum este cazul la noi, ea este atrasă în mod superficial de aceste oferte şi încearcă să îşi facă o carieră din viaţa de familie', explică o purtătoare de cuvânt a grupului ucrainean pentru drepturile femeilor La Strada.