Obama va participa, la Varşovia, la un dineu de lucru cu preşedinţii din Europa Centrală şi de Est

Preşedintele Barack Obama si ambasadorul polonez la Washington, Robert Kupiecki. (JEWEL SAMAD / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
19.05.2011

Preşedintele Barack Obama va participa la un dineu de lucru cu şefii de state din Europa Centrală şi de Est, în cursul vizitei sale la Varşovia, la 27 mai, a declarat ambasadorul polonez la Washington, Robert Kupiecki.

Democratizarea Belarusului şi a Africii de Nord şi relaţiile economice Polonia-SUA vor domina agenda vizitei lui Barack Obama la Varşovia, la 27 mai. O prioritate va fi şi cooperarea Poloniei cu SUA în Afganistan şi NATO, a declarat ambasadorul, potrivit Radio Polonia.

Săptămâna viitoare, Obama se va duce în Irlanda, Marea Britanie şi Polonia. La 23 mai, va sosi în Irlanda, apoi se va duce la Londra, la invitaţia reginei. Apoi, va participa la un summit G8 şi se va duce în Polonia la 27 mai, unde va lua parte la summitul pentru Europa Centrală şi de Est, din Varşovia.

În Polonia, "preşedintele Obama va participa la un dineu de lucru cu şefii de state din Europa Centrală şi de Est", a declarat ambasadorul.

De asemenea, Obama va discuta cu premierul polonez Donald Tusk pe chestiuni bilaterale şi globale, dar şi strategice.

"Discuţiile vor avea şi un context european, având în vedere că Polonia va prelua preşedinţia UE la 1 iulie. De asemenea, va fi şi un aspect regional. Polonia este singurul membru din spaţiul Schengen care nu face parte din programul Visa Waiver", a explicat ambasadorul polonez. "Vă amintesc că Obama a spus că, până la finalul mandatului său, ar dori să rezolve această chestiune", a subliniat el.

De asemenea, se va face un anunţ la Varşovia despre "progrese pe chestiunea trupelor americane din Polonia", referire la avionul F-16 ce va fi transferat de la baza din Aviano în Polonia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor