O săptămână cu numeroase atacuri din partea insectelor şi a unor animale sălbatice

100.000 de albine ucigaşe au atacat miercuri doi muncitori într-un parc din Tampa, Florida. Un leu a atacat şi a ucis miercuri o femeie în rezervaţia Cat Haven din Fresno, California. Marţi, în Ruanda, Africa, 600 de fermieri au fost compensaţi pentru daunele aduse culturilor şi sănătăţii după ce mai multe animale au scăpat din Parcul Naţional Akagera - acestea sunt doar câteva atacuri de animale care au avut loc în întreaga lume în această săptămână.

Un leu de 4 ani pe nume Cous Cous a ucis miercuri o tânără stagiară, Dianna Hanson, în rezervaţia Cat Haven din Fresno, California.

Potrivit publicaţiei locale Fresno Bee, Hanson a murit la faţa locului, iar Cous Cous a fost împuşcat şi ucis de şeriful adjunct din Fresno care a încercat să o salveze pe tânăra femeie.

"Diannei chiar i-a plăcut stagiul de şase luni de la Cat Haven", a scris tatăl ei, Pavel Hanson, într-un mesaj de pe Facebook, în conformitate cu Bee. "Animalele preferate ale Diannei erau tigrul şi leul Cous Cous, care a ucis-o astăzi."

Cous Cous a fost crescut de pui în rezervaţie. Actualmente are loc o anchetă pentru a determina dacă au fost urmate protocoalele de siguranţă în interacţiunea de lui Hanson cu leul, de miercuri.

Atacul celor 100.000 de albine ucigaşe

În Tampa, Florida, a avut loc miercuri un alt atac, cu consecinţe mai puţin grave, când doi lucrători au deranjat un stup de "albine ucigaşe" din Picnic Island Park.

Albinele africanizate, cunoscute sub numele de "albine ucigaşe", au ieşit dintr-o anvelopă veche de camion aruncată într-o grămadă de gunoi pe care lucrătorii au mişcat-o cu un încărcător cu cupă frontală.

Cele aproximativ 100.000 de albine i-au înţepat pe Rodney Pugh şi David Zeledon de circa 100 de ori fiecare.

"Am simţit ca şi cum o mie de cuţite mici îmi intrau în trup", a declarat Pugh, în vârstă de 41 de ani, pentru ABC Action News.

Animalele dintr-un parc din Africa au rănit mai multe persoane

De ani de zile, locuitorii din vecinătatea Parcului Naţional Akagera au fost afectaţi de animalele sălbatice.

Anastase Ngiruwonsanga este unul din localnicii care au fost atacaţi - un hipopotam i-a rănit piciorul. El, împreună cu aproximativ 600 de alţi localnici, au primit marţi compensaţii guvernamentale pentru pagubele produse de animale, potrivit unui raport AllAfrica.com.

Unele persoane au fost rănite ca Ngiruwonsanga, iar altele au suferit daune asupra culturilor.

Bernardin Ndashimye, şeful fondului înfiinţat de guvern în acest scop, a declarat pentru All Africa că împrejmuirea parcului va preveni în curând mai multe atacuri.

O lebădă a fost eutanasiată după atacul unui câine

La începutul acestei săptămâni, postul local 6 News din Orlando, Florida, a raportat miercuri că proprietarul unui câine din Lake Eola Park, Orland, a dat drumul câinelui său daschund din lesă, pentru a ataca o lebădă.

Un martor a chemat poliţia, el filmând incidentul cu telefonul său.

Lebăda, care a fost ulterior eutanasiată din cauza rănilor, valora 500 de dolari; poliţia caută proprietarul câinelui şi trebuie să stabilească dacă actul a fost intenţionat sau nu.