O înotătoare olimpică chineză acuzată de doping

O înotătoare chineză care a înotat mai repede decât Americanul Ryan Lochte la jocurile Olimpice, este acuzată de doping.
Ye Shiwen după finala individuală de 200m la Jocurile Olimpice din Londra, pe 31 iulie 2012 în Londrafemei (Christophe Simon / AFP / Getty Images)
Jack Phillips
01.08.2012

O înotătoare chineză care a înotat mai repede decât Americanul Ryan Lochte la jocurile Olimpice, este acuzată de doping.

Directorul Asociaţiei Antrenorilor Înotătorilor Olimpici, John Leonard, a declarat pentru The Guardian, că performanţele înotătoarei de 16 ani Ye Shiwen sunt ”incredibile” şi ”deranjante”.

”Performanţele ei sunt suspicioase”, a declarat Leonard, iar ”acest lucru imi trezeste unele amintiri triste” şi a amintit de inotatoarea Irlandeză, Michelle Smith la Olimpicele din Atlanta în 1996. Smith a fost găsită ulterior cu o probă de urină falsă, fiindu-i apoi interzisă participarea la alte jocuri.

Ye a inotat în ultimii 50 de metri mai repede decât Americanul Ryan Lochte, care deţine o medalie de aur pentru proba individuală de 400 metri, Ryan Lochte fiind al doilea din lume ca viteză.

”Vrem să fim foarte siguri înainte de a lansa acuzaţia de doping”, a declarat Leonard. ”În istoria sportului nostru, de fiecare dată când am văzut aşa ceva, şi am pus acel eveniment sub semnul întrebării, am aflat ulterior că a fost vorba de doping."

El a mai adaugat: ”De fiecare dată când cineva părea o super femeie în istoria sportului nostru, a fost vorba de doping”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor