O floare specială - Skeleton Flower [video]

Skeleton Flower
Skeleton Flower (Pinterest)

Prin frumuseţea şi diversitatea sa, natura nu încetează să ne uimească: o floare albă care, în contact cu apa, devine transparentă, o floare specială care, atunci când plouă, se transformă.

În ploaie, petalele acestei flori par să devină cristale strălucitoare. Din cauza acestei particularităţi este numită Skeleton Flower, care înseamnă "floarea schelet", dar numele său ştiinţific este Diphylleia grayi.

Aceasta creşte în zonele umede, în pădurile munţilor din regiunile mai reci ale Japoniei şi Chinei, ajungând până la o înălţime de 0,4 metri. Este recunoscută după frunzele mari în formă de umbrelă şi micile buchete de flori alb-sidefii. Planta este perenă, dar florile înfloresc numai de la mijlocul primăverii până la începutul verii, în condiţii de umbră. De îndată ce petalele acestor flori vin în contact cu apa, ele încep să-şi piardă pigmentarea albă şi să devină, treptat, complet transparente. Odată uscate, florile îşi recapătă culoarea albă.

Încă o dată, Natura ne surprinde şi ne lasă fără cuvinte cu minunăţiile ei. Poate vom învăţa să o ocrotim şi să o respectăm mai mult.

Din fericire, pentru a asista la uimitorul fenomen, care face ca aceste flori albe să devină transparente, nu trebuie să plecăm în China sau Japonia. Pentru câteva momente un videoclip ne va arăta "magia".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură