O fetita din China in varsta de sase ani viseaza sa devina un oficial corupt

Cand voi creste mare....Este oare cea mai buna optiune pentru aceasta fetita aflata inca la gradinita, sa devina un oficial corupt?
Cand voi creste mare....Este oare cea mai buna optiune pentru aceasta fetita aflata inca la gradinita, sa devina un oficial corupt? (Mike Clarke / AFP / Getty Images)
Luo Ya
09.09.2009

Un scurt video postat pe NanDu. Net, un website chinez de stiri, prezinta o fetita de sase ani din orasul Guangzhou care a devenit subiect de discutie in China. Atunci cand a fost intrebata despre viata sa ideala, fetita din clasa intai a anuntat cu mandrie ca viseaza sa devina “un oficial corupt, ca ei au multe averi”. Video-ul a fost imediat discutat in principalele media si pe forumurile de pe Internet.

Pana in 2 septembrie, video-ul primise deja 14.000 de hituri, dar a fost imediat blocat si sters mai tarziu de pe website. NanDu. Net a organizat un sondaj pentru spectatori pentru a vota cu privire la ce au simtit despre video; majoritatea au spus ca acesta “reflecta cu acuratete realitatea societatii chineze”.

”Aceasta fetita de sase ani poate vedea natura societatii noastre”, a spus avocatul Liu Shihui din Guangzhou intr-un interviu cu The Epoch Times. “I-am admirat foarte mult perspicacitatea. A mers direct la tinta. Din pacate, asta arata de asemenea cat de otravita a devenit urmatoarea generatie a tarii. Aceste mici suflete au fost induse in eroare; asta este ingrozitor.”

Un corespondent anonim din Guangzhou nu considera ca video-ul este atat de iesit din comun pentru China zilelor noastre. El crede ca parintii fetitei au aratat probabil invidie fata de oficialii corupti ai Chinei.

“Exista o zicala populara actuala care spune ca: 'a fi un oficial corupt echivaleaza cu a castiga la loterie’, a spus semnatarul. “In calitate de oficial chinez poti avea orice iti doresti. Privilegiile tale sunt nelimitate.”

El a mentionat de asemenea ca majoritatea oficialilor nici nu au nevoie sa atinga banii. In schimb, ei pur si simplu accepta case sau masini, care simplifica mult lucrurile.

“Oamenii obisnuiti ii tolereaza pe acesti oficiali corupti mult mai mult decat obisnuiau s-o faca. Acum, daca mentionezi cuiva cata mita a luat un oficial, aceasta persoana nu va fi deloc socata. Acest gen de lucruri au devenit perfect normale”, a explicat el.

“Coruptia in China...toata lumea stie ce se intampla, dar nimeni nu vorbeste despre asta”, a spus unul din cei care au vizionat video-ul. “Aceasta copila este extraordinara. Este atat de mica, dar intelege deja situatia.”

“Super! Este atat de mica si intelege deja cum functioneaza lumea. Va deveni cineva cand va creste mare”, a spus un alt spectator in comentariul sau despre video.

“Are dreptate! Sa fii un oficial corupt este o viata buna. Si eu vreau sa fiu unul. Risc scazut, profit mare. Cine n-ar vrea o asemenea viata?”, a afirmat un alt spectator.

“Nu asa este tara noastra in realitate? Toata lumea ii uraste si ii injura pe acesti oficiali corupti, si totusi toti vor sa fie exact ca ei”, a remarcat un spectator.

“Asta e atat de trist! Moralitatea noastra a cazut atat de jos si societatea noastra se afla in pragul prabusirii. Priviti numai la impactul sever pe care il are asupra sanatatii mentale a copiilor”, a replicat un alt spectator.

“Este atat de frumos sa fii un oficial corupt. Poti avea masina, casa, bani, sa te bucuri chiar de pozitie sociala inalta si de toate relatiile perfecte. Poti avea mai multe femei…poti chiar avea pe cineva care sa-ti nasca un fiu cand tu ai 60 de ani”, a mentionat un spectator.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor