O echipă de medici sârbi l-a examinat pe Mladici şi va prezenta un raport în decembrie

Fostul comandant al sârbilor bosniaci, Ratko Mladici în faţa Tribunalului Penal Internaţional (TPI) pentru fosta Iugoslavie. (Photo Serge Ligtenberg / Getty Images)
Epoch Times România
18.11.2011

Medicii l-au examinat pe fostul şef al armatei sârbilor bosniaci, Ratko Mladici, la o săptămână după ce acesta a declarat că starea sa de sănătate nu îi permite să fie judecat pentru genocid, iar un raport va fi prezentat în 6 decembrie, a anunţat o purtătoare de cuvânt a TPI, Nerma Jelacici.

O echipă de medici sârbi l-a examinat pe Mladici, în prezenţa medicilor olandezi care îl monitorizează regulat. Echipa sârbă va putea să facă recomandări, dar nu are dreptul să îi prescrie niciun tratament, a precizat Jelacici.

Mladici, în vârstă de 68 de ani, este acuzat că a orchestrat uciderea a 8.000 de musulmani la Srebreniţa în 1995, precum şi pentru alte crime din războiul din Bosnia din 1992-1995.

El a fost arestat în mai în Serbia, după 16 ani de căutări.

Înainte de o conferinţă preproces din 10 noiembrie, el a declarat că nu poate lua parte la lucrări din cauza stării de sănătate. Judecătorul însăcinat cu dosarul, Alphons Orie, a ordonat o examinare medicală riguroasă a lui Mladici.

În luna octombrie, el a fost internat pentru că ar suferi de pneumonie.

TPI pentru fosta Iugoslavie a fost criticat pentru durata prea mare a proceselor, după ce procesul împotriva lui Slobodan Miloşevici a durat patru ani, încheindu-se cu moartea acuzatului, în 2006, şi fără verdict.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor